Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μέγας κυβερνήτης

e-postego.gr 
  September 17, 2011 | Author pakys

γράφει η Παναγιώτα Φρατζή,

Αγαπητοί πολίτες,
ονομάζομαι μέγας κυβερνήτης, και είμαι η ελπιδοφόρα σωτηρία σας. Εσείς δεν αγωνιούσατε που δεν βρίσκεται ένας ικανός ηγέτης να διαφεντέψει τούτο τον τόπο ώστε να πάει μπροστά; Ε λοιπόν, να ‘τος, αφουγκράστηκε τις αγωνίες σας και τώρα εμφανίζεται μπροστά σας, παρουσιάζοντας το όραμά του. Ένα όραμα που θα φέρει την ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους. Ένα όραμα που θα δώσει ασφάλεια και ηρεμία στις βασανισμένες σας ψυχές. Αυτό ακριβώς που θα περιμένατε από έναν ηγέτη σαν κι εμένα, ένα όραμα που θα σας οδηγήσει στην πολυπόθητη ευδαιμονία, κυρίες και κύριοι!

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να πάψετε να αναρωτιέστε και να προβάλλεται τις εγωιστικές σας αμφιβολίες, πως όλα αυτά δεν είναι τάχα για το καλό σας. Εγώ, μέσα στην -αγωνιώδη πράγματι- προσπάθειά μου να σας κάνω ευτυχής, θα φέρω τα πάνω κάτω στον κόσμο μας. Θα σας διδάξω την ουσία της δικαιοσύνης, της ηρεμίας, της ασφάλειας, και της οικογενειακής γαλήνης. Εγώ ήρθα -λες και σταλμένος από το Θεό, έτσι πρέπει να με βλέπετε- για να σας σώσω.

Καταλαβαίνω πως η νοημοσύνη σας δε σας επιτρέπει να προσεγγίσετε τη μεγαλοσύνη της ανιδιοτέλειάς μου. Αλλά παρ’ όλα αυτά, ιδού, σας παρουσιάζω τον ορισμό της ευτυχίας: από τώρα και στο εξής, τέρμα τα διλήμματα και οι τύψεις που σας προκαλούσαν οι ψηφοφορίες και οι ανούσιες πολιτικές! Εγώ, ο μέγας κυβερνήτης θα αποφασίζω ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να κυβερνήσει, μετά από μια πολύπλοκη διαδικασία σύστασης μονομελών και πολυμελών επιτροπών, στις οποίες θα εμπλέκονται φυσικά και νομικά πρόσωπα -με σεβασμό στο δημοκρατικό μας πολίτευμα- και θα αποφασίζουν για το καλό της κοινωνίας, πάνω απ’ όλα με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη. Κι έτσι, με αυτές τις δημοκρατικές και ξεκούραστες διαδικασίες, όλοι μαζί θα αποφασίζουμε για εσάς, φροντίζοντας την ασφάλεια και την ευδαιμονία σας.

Εμείς θα λύσουμε όλα σας τα προβλήματα, όλα σας τα άγχη. Εσείς δεν αγχώνεστε πού δεν έχετε την ψυχική δύναμη να είστε πιστοί, όταν ο Θεός μας λέει: ο έχων τους δύο χιτώνες να δίνει τον ένα; Εσείς δε φοβάστε μήπως κλέφτες σας αφαιρέσουν το περίσσευμα των χρημάτων σας που κρύβετε με αγωνία στα πιο απίθανα μέρη, πλην μάταια; Εσείς δεν τσακώνεστε με τα αδέρφια σας για την κληρονομιά και για τα χρήματα; Ε λοιπόν, αυτά τα προβλήματα δεν υφίστανται πια στη νέα κοινωνία που σας ετοιμάζω. Ακόμα και η σιχαμερή απληστία σας θα γίνει σκόνη όταν δεν έχετε περίσσευμα για να κλαπεί. Εγώ, ο κυβερνήτης σας, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε οι πολίτες μου να έχουν τόσα χρήματα όσα ακριβώς χρειάζονται! Τέρμα οι τύψεις σας που δε βοηθάτε τους φτωχούς που υποφέρουν. Εσείς πλέον θα έχετε κάθε άλλοθι! Γιατί θα είστε οι εκλεκτοί, οι τυχεροί, αυτοί που γεννήθηκαν για να τους αξιώσει η μοίρα να βιώσουν τον Παράδεισο επί της γης! Ναι, κύριοι, έτσι είναι ο Παράδεισος, και όχι ο καταναλωτικός εγωιστικός βάλτος που ζούσατε τόσα χρόνια. Γιατί ο μέγας κυβερνήτης ήρθε εδώ για να σας δώσει ένα καλύτερο μέλλον.

Ένας σοφός διοικητής επιβάλλεται βέβαια να σκεφτεί και τη νέα γενιά. Τα παιδιά μας, τα ελληνόπουλα που υποφέρουν μέσα σε αυτά τα σχολεία, στριμώχνονται μέσα σε μικρές αίθουσες και διδάσκονται την αυθάδεια και την αδιαφορία της κοινωνίας. Πάει, το λύσαμε και αυτό το πρόβλημα, αγαπημένοι μου υπήκοοι! Γιατί να πληρώνουν οι γονείς αν το παιδί βαριέται να διαβάσει; Καταργείται η υποχρεωτική εκπαίδευση! Από εδώ και πέρα είναι όλοι ελεύθεροι να ζήσουν ανέμελα, να μην υποφέρουν με το πρωινό ξύπνημα και το υποχρεωτικό διάβασμα. Αυτοί που θα επιθυμούν να σπουδάσουν, θα καταφεύγουν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ήδη από το νηπιαγωγείο και σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έτσι, οι γονείς δεν θα κουράζονται να στέλνουν όλα τους τα παιδιά στο σχολείο, παρά μόνο όσα αξίζουν τις θυσίες τους. Εμείς σκεφτόμαστε την τσέπη των φτωχών μεροκαματιάρηδων γονέων, που χύνουν ιδρώτα καθημερινά για να αναθρέψουν την οικογένειά τους. Άλλωστε, τα Πανεπιστήμια, αφού είναι απαραίτητα μόνο για να βρείτε δουλειά, δεν θα χρειάζονται από εδώ και πέρα, αφού το μόνο που ζητάει η κοινωνία είναι εργατικά χέρια, τα οποία θα εξειδικεύονται απ’ ε θείας στο χώρο εργασίας τους. Χάρη στη δική μου παρουσία, σας εγγυώμαι ότι το σχολείο αποτελεί παρελθόν.

Κι εσείς, αχάριστοι ψηφοφόροι, μην αγανακτείτε και μη διαμαρτύρεστε, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον. Η πολιτική μας έχει όραμα, δίνει ελπίδα, αλλάζουμε την κοινωνία προς το καλύτερο, έτσι ώστε να σας ευχαριστήσουμε. Εμείς κάθε μέρα αγχωνόμαστε, και μοχθούμε για το καλό σας. Ο μόνος σας στόχος είναι να μη διαμαρτύρεστε, δε σας ζητάμε τίποτε άλλο, παρ’ ότι αγωνιζόμαστε μόνο για εσάς. Κλείστε τα αυτιά σας στις φωνές της επανάστασης και εργαστείτε σαν σωστοί υπήκοοι! Μόνο έτσι, όλοι μαζί, χέρι χέρι, θα πιαστούμε και θα αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα!

(Χειροκροτήματα ακούγονται ακατάπαυστα. Ο μέγας κυβερνήτης κατεβαίνει από το βάθρο με ελαφρό μειδίαμα στα χείλη, ενώ πλήθος κόσμου παραληρεί. Μοιράζει αυτόγραφα, ξέροντας πως αντίθετα με την ευφυΐα, η ηλιθιότητα δεν έχει όρια. Ήταν πια έτοιμος να κυβερνήσει τον κόσμο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου