Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6/11

Εστάλη από: Α Β [protovoylia@gmail.com] - 13/6/11
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το τι να κάνουμε για να επεκτείνουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. 

Οι στόχοι είναι δύο: 
  1. να ξεμπροστιάσουμε και να πιέσουμε πραγματικά και ανένδοτα τους από πάνω (βουλευτές) που αποφασίζουν αυθαίρετα για τη ζωή μας ώστε να μπλοκάρουμε τις αποφάσεις που ετοιμάζονται να πάρουν,
  2. να γίνουμε περισσότερο ορατοί μέσα στην πόλη ώστε στη συνέλευση να έρθει περισσότερος κόσμος.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι:

  • Συγκέντρωση – πορεία για την Τετάρτη 15/6/11 στην Χαλκίδα.
  • Να αλλάξει η ώρα έναρξης της καθημερινής συγκέντρωσης και να αρχίζει στις 7,30 μμ ,καθώς και η ώρα έναρξης της καθημερινής Συνέλευσης που θα είναι στις 9,30 μμ
  • Να γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση – πορεία την ημέρα της γενικής απεργίας και του αποκλεισμού της Βουλής στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 15/6/11 στην πλατεία Α. Νικολάου στις 10:00
  • Να κυκλοφορήσει αφίσα, να μοιραστεί κείμενο και να αναρτηθούν πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης.
  • Στην αφίσα θα αναγράφεται: Γενική απεργία – Συγκέντρωση Πορεία στην πλατεία Α. Νικολάου την Τετάρτη 15/6/11 στις 10:00 – Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας -Άμεση Δημοκρατία τώρα!
  • Να στήσουμε τραπεζάκι στην παραλία όπου θα μοιράζουμε τα ψηφίσματα, θα καλούμε στην πορεία και θα μαζεύονται υπογραφές για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την μη εφαρμογή του Ευρωμνημονίου και την σύσταση ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Χρέους (Ε.Λ.Ε.) που θα διερευνήσει το χρέος της χώρας .

Έγινε επίσης παρουσίαση των προτάσεων της επιτροπής ανέργων, όμως λόγω του επείγοντος της Τετάρτης η συζήτηση μετατέθηκε για σήμερα Δευτέρα.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


***********************************************
***********************************************
Αποφάσεις Συνελεύσεων Χαλκίδας Πλατείας Αγ.Νικολάου
Εστάλη από: Α Β [protovoylia@gmail.com]

Προς ενημέρωση και για να διευκρινίζονται κάποια πράγματα αυτές είναι οι αποφάσεις των Συνελεύσεων όπου φαίνονται και οι προθέσεις του κινήματος.

Χαλκίδα 3 Ιούνη 2011
Παρακάτω αναφέρονται οι έως σήμερα αποφάσεις των Συνελεύσεων

Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
Αποφασίστηκε να γίνεται καθημερινά Συνέλευση που να αρχίζει στις 21,00.

Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
Αποφασίστηκαν τα εξής:
  1. Να συσταθούν οι κάτωθι επιτροπές:
    • Οικονομική, που θα έχει την υποεπιτροπή για την διαχείριση του καφενείου και την υποεπιτροπή για διαχείριση εσόδων-εξόδων.
    • Επιτροπή ανεργίας
    • Επιτροπή διαχείρισης Μ.Μ.Ε.
    • Επιτροπή πολιτισμού
    • Επιτροπή περιβάλλοντος, που θα είναι υπεύθυνη και για την καθαριότητα του χώρου.
    • Σε αυτές τις επιτροπές θα συμμετάσχει όποιος θέλει να δηλώσει και θα είναι ανακλητός από τις Συνελεύσεις.
  2. ΜΟΝΟ οι Συνελεύσεις θα παίρνουν αποφάσεις και ΜΟΝΟ αν είναι από 50 άτομα και άνω παρόντα ,(σε αρχική φάση, όσο μεγαλώνει το κίνημα θα αυξηθεί ο αριθμός των απαραιτήτων παρόντων) και με την υπερψήφιση από τα 2/3.
  3. Το σημείο συνεύρεσης της κίνησης θα παραμείνει η πλατεία του Αγ.Νικολάου.

Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
Αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η Συνέλευση υιοθέτησε το ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος στις 2 Ιούνη και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει σαν κάλεσμα για την Πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό της 5 Ιούνη και της συγκέντρωση στην Χαλκίδα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 18,00. Τό ψήφισμα που υιοθετήθηκε είναι το κάτωθι

Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2 Ιουνίου 2011
Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου

Από τις 25 Μαΐου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:

-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”

Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011
ΥΠΕΡ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

2) Αποφασίστηκε ως προς την στάση μας προς τα Μ.Μ.Ε. να τους παρουσιάζουμε ΜΟΝΟ τα ψηφίσματα των Συνελεύσεων. Για το θέμα των συνεντεύξεων μπορεί βέβαια ο καθένας ελεύθερα να δίνει , βέβαια θα εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και σχετικά με την κίνηση να αναφέρει μόνο τα ψηφίσματα από τις Συνελεύσεις.

3) Σχετικά με τις προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ κλπ αποφασίστηκε να μπορεί να προβάλλεται οτιδήποτε που δεν εμπεριέχει μέσα οτιδήποτε φασιστικό, ρατσιστικό και σεξιστικό.
Πριν την προβολή αυτός που προτείνει το έργο θα κάνει ενημέρωση για το περιεχόμενο του στην επιτροπή Πολιτισμού.

4) Αποφασίστηκε στα πλαίσια της καλύτερης δράσης για την επιτυχία της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης στις 5 Ιούνη να μπουν αφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης , να μοιραστεί υλικό στην Λαϊκή του Σαββάτου και στην παραλία της Χαλκίδας.

5) Διευκρινίστηκε ότι οι επιτροπές που δημιουργήθηκαν έχουν ρόλο οργανωτικό, συντονιστικό και προγραμματικό που προτείνουν στις Συνελεύσεις και ΜΟΝΟ αυτές παίρνουν τις τελικές αποφάσεις.

6) Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ταμείο συνεισφοράς .με ένα κουτί που θα υπάρχει στον χώρο ώστε να μαζεύονται χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τον αγώνα της κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου