Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η πρώτη ανάρτηση του Be-4um πριν ένα χρόνο!

«Θα πεθάνεις ρε», Μένιος Σακελλαρόπουλος




Γράφει ο Χρήστος Νίκας

To βιβλίο είναι βιογραφικό (αναφέρεται στη ζωή και στο τέλος ενός ποδοσφαιριστή).
Γράφτηκε το 2007 στην Αθήνα
Είναι το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα.

•    Περίληψη (Υπόθεση) του έργου
Το βιβλίο αναφέρεται σ’ έναν  ποδοσφαιριστή, τον Άρη Νικολάου, που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές των «δυτικών προαστίων» της Αττικής και το ταλέντο του στην μπάλα τον εκτόξευσε στα ύψη, προικίζοντάς τον με δόξα και χρήμα. Πίστεψε πως αυτά ήταν αρκετά για να κρύψει τις πληγές από τα παιδικά του χρόνια, αυτές που είχε πετάξει στο βάθος του μυαλού του. Όταν δε τον πήρε η Χέρτα (ομάδα της Γερμανίας) έκοψε κάθε δεσμό με την αδερφή του. Απέκτησε οικογένεια, αλλά όταν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην καριέρα του στη β Γερμανία και αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ η Γερμανία γυναίκα του δεν τον ακολούθησε.

Ο υπέρμετρος εγωισμός του κατέρρευσε όταν τραυματίστηκε σοβαρά κι έχασε το νεφρό του. Απεγνωσμένα προσπαθούσε να σωθεί. Τότε έρχεται απρόσμενα το παρ4ελθόν του να τον στηρίξει, χωρίς να το ξέρει. Όταν σώθηκε και το έμαθε, αντί να χαρεί στενοχωρήθηκε, γιατί έβαλε πάλι μπροστά τον εγωισμό του. Στάθηκε στα πόδια του, συνέχισε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν τον μαλάκωσε ούτε το νεφρό που του δώρισαν, έστω και αν προέρχονταν απ’ τα «δυτικά προάστια». Συνέχισε να μπλέκεται σε αδιέξοδες καταστάσεις. 

Ένα λάθος του στο γήπεδο και το σύνθημα «θα πεθάνεις ρε!!!», γραμμένο παντού, έφθασε για πρώτη φορά μέχρι την καρδιά του. Έτσι πήρε μια σκληρή απόφαση και εξαφανίστηκε απ’ την Αθήνα, τα γήπεδα και γενικά εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για την υπόλοιπη ζωή του, νομίζοντας πως έτσι πλήρωσε το βαρύ φόρο και τελείωσε με τα λάθη του παρελθόντος.

Όμως μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, και εκεί που νόμιζε πως τελείωσε για πάντα με το παρελθόν, εμφανίζεται η Νέμεση για να αποδώσει δικαιοσύνη, Μ’ ένα πολύ παράξενο και αναπάντεχο τρόπο ήρθε το τέλος του Άρη Νικολάου σε ηλικία49 ετών κάπου στην Κρήτη.
Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου