Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακός-Παναθηνα'ι'κός:Ένα αμφιλεγόμενο ντέρμπυ!!

Στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE o μεγάλος νικητής ήταν ένας, ο Ολυμπιακός. Το Καραϊσκάκη με την βοήθεια του Καλόπουλου και των βοηθών του φυσικά παρέμεινε «κάστρο», ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι, ουσιαστικά εξασφάλισε τον τίτλο από τώρα, αλλά ουσιαστικά το μεγάλο ντέρμπι έγινε στο «τρίτο ημίχρονο» του παιχνιδιού …Εκεί λοιπόν κυριάρχησαν οι διαμαρτυρίες από μεριάς ΠΑΟ προς τους διαιτητές που ακύρωσαν κακώς γκολ του Κατσουράνη και καταμέτρησαν αμφισβητούμενο γκολ του Τζιμπούρ στις κα8ηστερήσεις(πολύ δύσκολο να πει κάποιος αν ο Πάντελιτς ο οποίος ήταν οφσάιντ επηρεάζει την φάση) αλλά και η είσοδος οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο οι οποίοι «κυνήγησαν» μερίδα παιχτών των φιλοξενούμενων . Με το +10 ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει από τώρα το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που όπως φαίνεται θα αμφισβητηθεί για ακόμα μια φορά έντονα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο και παρότι έκλειναν καλά τους διαδρόμους, έδωσαν χώρο στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι για ακόμα μια φορά μπήκαν «φουριόζοι» σε εντός έδρας παιχνίδι. Οι παίκτες του Βαλβέρδε άλλαζαν ωραία την μπάλα, όμως η τελική προσπάθεια έμενε ημιτελής. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να σκοράρουν από στημένη φάση. Ο Ιμπαγάσα έπιασε στον ύπνο τους Πράσινους και έτσι εκτελώντας ένα φάουλ έδωσε την μπάλα στον Μιραλάς ο οποίος από 8έση τετ α τετ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 20’ της συνάντησης. Μετά το γκολ οι Πράσινοι βρήκαν κάπως τα πατήματα τους και κυρίως με τον Βύντρα από δεξιά δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού πού στο επόμενο δεκάλεπτο έδειξε να χάνει «βουλιάζει».Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός απείλησε ελάχιστα την εστία του Πάρντο με κάποια μακρινά σουτ μόνο, ενώ στο 45’ είναι μια από τις φάσεις που διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για πέναλτι του Τοροσίδη όταν η μπάλα από κοντινή απόσταση προσέκρουσε στο χέρι του.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε ορμητικά, άλλαζε την μπάλα με άνεση και οι παίκτες του Βαλβέρδε απλά κοιτούσαν, χωρίς να παίρνουν καμία πρωτοβουλία. Ο Μιραλάς με κάποιες ατομικές ενέργειες πάνω στον Σπυρόπουλο προσπάθησε να δώσει κίνηση στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι δημιούργησαν παρόλα αυτά πολύ λίγες προϋποθέσεις να σκοράρουν, ενώ αντίθετα φαινόταν θέμα χρόνου να δεχτεί την ισοφάριση . Έτσι το τριφύλλι απάντησε και αυτό από στημένη φάση και αυτή την φορά κοιμήθηκαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και ο Πάρντο μαζί, καθώς κανείς δεν αντέδρασε στο φάουλ του Λέτο στο 58΄που κατέληξε στην δεξιά γωνία του «ερυθρόλευκου» γκολκίπερ.
Ο Βαλβέρδε βλέποντας το σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία έβαλε τον Ντουντού στην θέση του ανύπαρκτου Φουστέρ που δεν κατάφερε να αποδείξει την καταπληκτική φόρμα στην οποία βρισκόταν μέχρι την αλλαγή του. Ο Φερέιρα απάντησε με αλλαγή Γκοβού, αντί Νίνη. Στο 72΄ ο Σισέ θα μπορούσε να έχει πετύχει την πλήρη ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στον Πάρντο και το δοκάρι. Στο 78’ ο Ζαιρί πέρασε στο ματς κάνοντας μάλιστα μια καταπληκτική τρίπλα πάνω στον Σπυρόπουλο με την είσοδό του.
Στο 82’ συνέβη η φάση που συζητήθηκε υπερβολικά και θα συζητιέται μάλλον για πολύ καιρό ακόμα. Σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού μετά από κόρνερ των Πρασίνων, επαναφορά του Ζιλμπέρτο για τον Κατσουράνη ο οποίος καλυπτόμενος από 3 παίχτες στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον επόπτη να τον υποδεικνύει αδικαιολόγητα σε 8έση οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα άσκησε μία σχετική πίεση στον αντίπαλο του καταφέρνοντας να σκοράρει με τν Τζιμπούρ έπειτα από σέντρα του Ζαιρί, γκολ που αμφισβητήθηκε επίσης έντονα λόγω της (ενδεχόμενης) συμμετοχής του Πάντελιτς στη φάση.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, κάποιοι οπαδοί των Ερυθρολεύκων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με παίχτες του ΠΑΟ να καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση
Το «τρίτο» ημίχρονο του παιχνιδιού επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις λόγω των επεισοδίων του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη με παίχτες του Παναθηναϊκού(!) , των δηλώσεων πολλών παραγόντων των Πρασίνων κατά του κ. Μαρινάκη και κυρίως της διαιτησίας(υπάρχουν ακόμα και απειλές για αποχώρηση από το πρωτάθλημα…) αλλά και των δηλώσεων του Τζιμπριλ Σισε ο οποίος δήλωσε ότι έπειτα από αυτά που είδε, θα αποχωρήσει από το Τριφύλλι το ερχόμενο καλοκαίρι…
σχολιασμός: Christos-Antonis
γράφουν:Christos-Antonis

2 σχόλια:

  1. Μπράβο για το άρθρο....κ παρότι το έγραψαν δύο Ολυμπιακοί μπορώ να πω ότι είναι αρκετά αντικειμενικό.....!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή παρουσίαση, ψύχραιμη και ισορροπημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή