Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το λυκόφως, Stephenie Meyer


Γράφουν η Κατερίνα Παπίτση και η Καλλιόπη Παλαιολόγου

•    Υπόθεση
Η Μπέλλα μετακομίζει σε μια μικρή, μονίμως βροχερή πόλη, πιστεύοντας ότι την περιμένει η πιο βαρετή περίοδος της ζωής της. Όμως από τη στιγμή που θα γνωρίσει τον αινιγματικό Έντουαρντ, η ζωή της θα πάρει μια συναρπαστική και τρομακτική τροπή. Γιατί ο Έντουαρντ είναι βρικόλακας που έχει καταφέρει να διατηρεί μέχρι σήμερα την πραγματική του ταυτότητα μυστική στη μικρή κοινότητα. Όμως κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής και λιγότερο από όλους η Μπέλλα. Το ζευγάρι θα βρεθεί να ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού ανάμεσα στην επιθυμία και τον κίνδυνο.

•    Κριτική για το βιβλίο
Κατά τους Λονδρέζικους Τimes,
Η ιστορία είναι μια υπνωτική αφήγηση γραμμένη σε ονειρικό ύφος, συνοψίζει τέλεια το εφηβικό αίσθημα της σεξουαλικής έντασης και της αποξένωσης.

Η δική μας κριτική για το βιβλίο
Είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί στην ανάγνωση του σε αγγίζει, σε παγιδεύει˙ την ίδια στιγμή σε ταξιδεύει και σε μαγεύει. Η  Stephenie Meyer μας χαρίζει ένα ακόμη ακαταμάχητο συνδυασμό ρομαντισμού και σασπένς με δόση υπερφυσικού. Ακόμη μπορούμε να πούμε ότι το βιβλίο είναι συναρπαστικό, με πάθος και με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις˙ αυτό το έπος αγάπης ανάμεσα σε θνητή και αθάνατο βαδίζει προς τη λογοτεχνική αθανασία.

Διαβαζοντάς το απορροφήθηκα και μπήκα κι εγώ μέσα στην ιστορία σαν ένας από τους χρακτήρες του βιβλίου.  
Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου