Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

πώς φτάσαμε λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ (και σχετική ιστορική αναδρομή)





Η λαμπερή στιγμή του Χόλιγουντ
Αγωνία για τον «Κυνόδοντα», λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ

 tovima.gr,   Αθήνα - Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011  [ 19:58 ]

Όλα έτοιμα στο Λος Άντζελες για την υποδοχή των λαμπερών προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ -θα μεταδοθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος). Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Λος Άντζελες και στο εάν θα καταφέρει ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. Όσο για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες; Τα βραβεία αναμένεται να «στέψουν» βασιλιά τον... Λόγο του Βασιλιά του Τομ Χούπερ, εκτός και αν στον δρόμο του βρεθεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Social Network.
  • Τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου (ώρα Ελλάδας) το in.gr θα μεταδώσει ζωντανά την απονομή, όπως κάθε χρόνο.
Έχοντας ήδη συγκεντρώσει πλήθος κινηματογραφικών βραβείων και διακρίσεων από ενώσεις κριτικών, ο Λόγος του Βασιλιά επιδιώκει να είναι εκείνος ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και να κατακτήσει αρκετά από τα 12 Όσκαρ για τα οποία είναι υποψήφιος.

       Το βραβείο A' ανδρικού ρόλου ο Κόλιν Φερθ το έχει στο «τσεπάκι» του για την ερμηνεία του ως βασιλιά Γεωργίου του 6ου, ο οποίος εκτός από τα προβλήματα διαδοχής του θρόνου είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα τραυλισμού του.

Πιθανότατα και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ίσως και σκηνοθεσίας θα δοθεί στον Λόγο του Βασιλιάν και σε αυτές τις δύο κατηγορίες το χρυσό αγαλματάκι διεκδικεί με αξιώσεις το Social Network και ο σκηνοθέτης του Ντέιβιντ Φίντσερ. [...]
           Σχετικά με την κατηγορία που έχει ελληνικό ενδιαφέρον, εκείνη της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ο «δικός μας» Κυνόδοντας είναι το outsider. Αλλά αυτή είναι σίγουρα μια κατηγορία που ευνοεί τις εκπλήξεις (θυμηθείτε ότι στην περσινή απονομή Το μυστικό στα μάτια της κέρδισε το φαβορί Λευκή Κορδέλα). Εάν η Ακαδημία ψηφίσει συντηρητικά τότε το Biutiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, μπορεί να κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι, αν και το Incendies του Ντενί Βιλενέβ από τον Καναδά μπορεί να είναι εκείνο που θα φύγει τελικά με τον θείο Όσκαρ τη βραδιά της απονομής.


      Και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ, όπου ο Banksy με το (ψευδό;)-ντοκιμαντέρ του Exit Through the Gift Shop είναι υποψήφιος και έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται: τι θα σκαρφιστεί για να τραβήξει την προσοχή χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του; [...]

    
Αγγελική Στελλάκη


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου