Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δήμος Χαλκίδας και επιχειρηματίες αγνόησαν επιδεικτικά την ώρα της γης...

Σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν χθες το βράδυ την "ώρα της γης". Πολλοί λαοί σεβάστηκαν το συμβολικό κλείσιμο των φώτων για μία ώρα κατεβάζοντας τους διακόπτες. Μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη βυθίστηκαν στο σκοτάδι στέλνοντας μήνυμα πως κάτι μπορεί να αλλάξει στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε αυτόν τον κόσμο δεν ανήκει σίγουρα η Χαλκίδα μας. Η πόλη που έχει μείνει δυστυχώς χρόνια πίσω σε επίπεδο νοοτροπίας και πόσω μάλλον οικολογικής ευαισθητοποίησης. Αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα όλων των καταστημάτων της παραλίας και της οδού Φαρμακίδου. Κανένας επιχειρηματίας δεν φιλοτιμήθηκε να βάλει το κέρδος έστω για μία ώρα σε δεύτερη μοίρα και να στείλει το δικό του μήνυμα -σαν επιχείρηση- για μια πιο φιλική αντιμετώπιση του περιβάλλοντος στο μέλλον.


Να σημειώσουμε μόνο δύο εξαιρέσεις στην παραλία Χαλκίδας: Το Floca είχε κεράκια στα εξωτερικά τραπέζια και λίγα φώτα στο εσωτερικό, το ίδιο και η καφετέρια Centro. Ξέρουμε ότι το κάνουν από στιλ, αλλά μπροστά στα σχεδόν πλήρως φωταγωγημένα cafe της παραλίας, έμοιαζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Γράφει:Dimitra
Πηγή:egnomi.gr

 Για το τι έγινε αλλού δες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου