Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός-Άεκ:Κατάκτηση τίτλου ή πρόβα τζενεράλε για κύπελλο?!

Σήμερα το απόγευμα στις 7 στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης διεξάγεται το πολύ μεγάλο ντέρμπυ της 27ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ο πρώτος μετά την ήττα στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ που ανέβαλε την στέψη του ως πρωταθλητή, θα επιδιώξει την νίκη που θα τον κάνει και επίσημα πρωταθλητή για φέτος ενώ η ΑΕΚ από την άλλη μεριά, μετά τον θρίαμβο με την πρόκριση μέσα στην Τούμπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με την ψυχολογία στα «ύψη» θέλει την νίκη σε αυτό το ντέρμπυ κυρίως για λόγους γοήτρου.

Στην προϊστορία των δύο ομάδων τώρα, 51 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες με γηπεδούχο τον ΟΣΠΦ για το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες έχουν πανηγυρίσει 26 νίκες, 11 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς να αναδειχτεί νικητής, ενώ ο δικέφαλος έχει αποδράσει 14 φορές με το διπλό. Όσον αφορά τα τέρματα που έχουν σημειωθεί, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 85 φορές, ενώ η ΑΕΚ έχει βρει δίχτυα 45 φορές. Πέρυσι η ΑΕΚ νίκησε μέσα στο Φάληρο 1-2 μετά από 4 συνεχόμενες νίκες των Ερυθρολεύκων.

Στα καθαρά αγωνιστικά, στον Ολυμπιακό επιστρέφουν δυο σημαντικοί παίχτες που τον οδήγησαν στον τίτλο, οι Μιραλάς και Ριέρα ενώ πλήγμα αποτελούν οι απουσίες των Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο. Επίσης χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, εκτός αποστολής έμεινε ο Φετφατζίδης.
Από μεριάς ΑΕΚ, υπάρχουν αρκετά προβλήματα που προέκυψαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μεσοβδόμαδα με τραυματίες τους Δέλλα, Καράμπελα και Μάκο, με ενοχλήσεις οι Μπλάνκο και Ντάντομο ενώ ο Σάχα που έχει υποστεί έγκαυμα θα παίξει κανονικά εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που δεν ακολούθησαν την αποστολή.

Εν όψει του ντέρμπυ, ο Βαλβέρδε δήλωσε ότι πλέον παραμένει μόνο η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και σήμερα είναι μία μεγάλη ευκαιρία με αντίπαλο την ΑΕΚ. Δεν φοβόμαστε κανέναν, αρκεί να ήμαστε συγκεντρωμένοι και με τον κόσμο μας.

Ο Χιμένεθ είπε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε άλλο με το κύπελλο, παίζουμε ένα σπουδαίο ματς για εμάς και τον κόσμο μας και πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι όπως και στην Τούμπα να κερδίσουμε και να ανεβάσουμε και άλλο την ψυχολογία μας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός (4-4-1-1) Πάρντο-Μανιάτης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ-Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα- Φουστέρ-Τζιμπούρ


ΑΕΚ(4-4-1-1) Σάχα-Γιάχιτς, Μανωλάς, Ματέος, Λαγος-Μίτσελ, Ντιοπ, Γκερέιρο, Καφές-Σκόκο-Μπάχα

Γράφουν: Antonis K. kai Christos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου