Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Παραπληροφόρηση (1): email περι χρεοκοπίας (υπόθεση 25ης Μαρτίου)

Πέντε οι δράστες της είδησης περί "χρεωκοπίας"

egnomi.gr

Ημ/νία προσθήκης: 17 Μαρτίου 2011, 20:30

Κατηγορούμενοι για διασπορά ψευδών ειδήσεων οι εμπνευστές του email περί χρεωκοπίας στις 25 Μαρτίου.

Ταχύτατα κινήθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση της διακίνησης e-mail, που ανέφερε ότι Ελλάδα χρεωκοπεί στις 25 Μαρτίου και είχε σπείρει τον πανικό σε πολύ κόσμο.

Μετά την αποκάλυψη ότι στην υπόθεση είναι ανεμειγμένος 45χρονος τορναδόρος νέα στοιχεία ήρθαν στο φως, σύμφωνα με τα οποία εμπλέκονται συνολικά 5 άτομα στην υπόθεση.

Όπως έχετε διαβάσει ήδη στο egnomi.gr η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, για να αποκαλυφθεί ότι πέντε ήταν δράστες που απέστειλαν το e-mail.

Σύμφωνα με στοιχεία, που διέρρευσαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για τον τορναδόρο από τα Χανιά, ένα ψαρά από το Μεσολόγγι, έναν ελεύθερο επαγγελματία από την Αθήνα και δύο άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Όπως αναφέρει και δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η επιστολή είχε την υπογραφή Γ.Β. και άφηνε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πρόσωπο με μεγάλες επαφές στον τραπεζικό χώρο, αλλά και γνωριµίες τόσο στον δημοσιογραφικό όσο και στον πολιτικό κόσµο.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η συγκεκριμένη επιστολή συνέβαλλε στο κλίμα πανικού που δημιουργήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, φοβούμενοι ότι θα τα χάσουν σε ενδεχόμενη χρεωκοπία.

..................

Εντοπίστηκε ο αποστολέας του email περί χρεοκοπίας

Τα στοιχεία ενός 45χρονου άντρα που φέρεται να έστειλε το email, το οποίο τρομοκράτησε καταθέτες και πολίτες για «επικείμενη χρεοκοπία της χώρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου» έχει εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να απέστειλε το email σε ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης από ένα internet café. Η Εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα για την υπόθεση και ο αποστολέας του email θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Παναγιώτης Στάθης

πηγή: capital.gr
η είδηση στην πηγή του εδώ

..................................................

Προκαταρκτική έρευνα για δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, μετά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο στις οποίες, μεταξύ άλλων, αναφερόταν η επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ανάμεσα στα αδικήματα που αναμένεται να διερευνήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση, είναι η πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη της διασποράς ψευδών ειδήσεων.....................................

Εισαγγελική παρέμβαση για το mail της χρεοκοπίας

19:50 11/3/2011 - Πηγή: To Tefteri

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου για τα δημοσιεύματα στο internet πως η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 25 Μαρτίου.
Η φημολογία ξεκίνησε στο διαδίκτυο με μία επιστολή υποτιθέμενου υψηλόβαθμου στελέχους
τράπεζας που υποστηρίζει, με ανάλυση που δεν στέκει ούτε σε καφενείο, πως η χώρα πάει ολοταχώς σε πτώχευση. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών ζήτησε από το τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος να εντοπίσει τον συντάκτη και να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα. Στην επιστολή, ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, που δημοσιεύθηκε στο internet ο ''άρρωστος'' εγκέφαλος που την εμπνεύστηκε αναφέρει: ''Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρου
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο=>

κατεπείγουσα εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου για τα δημοσιεύματα στο internet πως η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 25 Μαρτίου.


Η φημολογία ξεκίνησε στο διαδίκτυο με μία επιστολή υποτιθέμενου υψηλόβαθμου στελέχους τράπεζας που υποστηρίζει, με ανάλυση που δεν στέκει ούτε σε καφενείο, πως η χώρα πάει ολοταχώς σε πτώχευση.
Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών ζήτησε από το τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος να εντοπίσει τον συντάκτη και να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα.
Στην επιστολή, ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, που δημοσιεύθηκε στο internet ο ''άρρωστος'' εγκέφαλος που την εμπνεύστηκε αναφέρει:
''Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή. Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά... αυτό που συμβαίνει.
Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη.
Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.
Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.
Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.
Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεωκοπία.
Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί.
Σας παραθέτω αυτά που μου είπε.
"Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.
Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι.
Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα"
Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα.
Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω.
Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.
Με εκτίμηση Γ.Β.''
πηγή: inews.gr => totefteri.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου