Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ποδηλατικος Γύρος - Γιάννενα

Με μία μεγάλη γιορτή, που στήθηκε στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ξεκίνησε σήμερα ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος. 

    Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο αφενός προβάλλει την πόλη, όπως και όλες τις περιοχές όπου διέρχεται, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που έχει το ποδήλατο στην καθημερινή μας μετακίνηση.

   Το πρώτο ΕΤΑΠ του Διεθνούς ποδηλατικού γύρου κάλυψε τη διαδρομή Ιωάννινα- Δωδώνη- Φιλιππιάδα- Νικόπολη- Πρέβεζα. Εκατοντάδες κάτοικοι των Ιωαννίνων, μικροί αλλά και μεγάλοι, έδωσαν δυναμικό παρόν στην κεντρική πλατεία, από όπου ξεκίνησαν τη διαδρομή τους 119 επαγγελματίες ποδηλάτες.O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον τρόπο που οι τοπικές αρχές των Ιωαννίνων αγκάλιασαν και στήριξαν την διοργάνωση και σημείωσε πως πρόθεση του Υπουργείου, είναι κάθε χρόνο, η αφετηρία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου να γίνεται από την Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

   Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι τα Γιάννινα φιλοξένησαν με επιτυχία ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την επιλογή των διοργανωτών να γίνεται η εκκίνηση του Διεθνούς Γύρου, κάθε χρόνο από την πόλη μας. Είναι ένα γεγονός που προβάλλει την περιοχή και μας παρακινεί να βάλουμε περισσότερο ποδήλατο στην καθημερινότητά μας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.Ο κ. Φίλιος αμέσως μετά το Πάσχα, θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή.

πηγή: epirusgate.blogspot.com

προηγούμενο δημοσίευμα (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου