Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Fecebook: Μαρκ Ζούκερμπεργκ vs Αδέρφια Γουίνκλβος: 1

enet.gr, 09:31 Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Φρένο» στη δικαστική διαμάχη για την ιδέα του Facebook

Ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ της δικαστική διαμάχης για την ιδέα του Facebook «παίχτηκε» στα αμερικανικά δικαστικά έδρανα. Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση των διδύμων Γουίνκλβος να κάνουν πίσω στον διακανονισμό που είχαν συμφωνήσει με τον ιδρυτή του social network Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Τάιλερ και ο Κάμερον Γουίνκλβος ζήτησαν τον Ιανουάριο να επανεξεταστεί ο διακανονισμός στον οποίο συμφώνησαν το 2008. Τα δύο αδέρφια κατηγορούν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι τους έκλεψε την ιδέα του Facebook, αφού τον προσέλαβαν για να δημιουργήσει τον κώδικα για τη δική τους ιστοσελίδα, το ConnectU, το 2003.  Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να ξανανοίξει η υπόθεση. "Τα αδέρφια Γουίνκλβος, δεν αποτελούν την πρώτη περίπτωση διαδίκων που επιχειρούν, μετά τον συμβιβασμό, να κερδίσουν καταθέτοντας έφεση αυτό που δεν μπορούν να κερδίσουν από την αγορά. Κάποια στιγμή, η δυνατότητα άσκησης έφεσης πρέπει να εξαλειφθεί. Και τώρα είναι η στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το σημείο", ανέφερε η δικαστική απόφαση.

Από την πλευρά του, το Facebook έχει απορρίψει τις αιτιάσεις των συμφοιτητών του Ζούκερμπεργκ. Μάλιστα, το 2008 συμφώνησε να δώσει στα δύο αδέρφια 20 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 45 εκατ. δολάρια σε μετοχές, με την τιμή διαπραγμάτευσής τους στα 36 δολάρια, χωρίς ωστόσο να παραδεχτεί ποτέ ότι ο Ζούκερμπεργκ έκλεψε την ιδέα τους.

Τα αδέρφια Γουίνκλβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου