Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Gazarte: Souljazz Orchestra - Kokolo Afrobeat Οrchestra



Souljazz Orchestra - Kokolo Afrobeat Οrchestra στο Gazarte14 Απριλίου 2011, 22:00


Δύο από τα πιο αξιόλογα σχήματα στο χώρο της Afro μουσικής και πρωτοπόροι εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας μας παρασέρνουν σε μια βραδιά χορού και μυσταγωγίας.



SOULJAZZ ORCHESTRA

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά οι Soul Jazz orchestra αναρριχήθηκαν στην κορυφή του είδους τους. Soul, Jazz , Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60’s και 70’s αναμιγνύονται μαγικά ταξιδεύοντας τα ανεξίτηλα αποτυπώματα του Fela Kuti και του Μαnu Dibango στις μουσικές του σήμερα με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane ή Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το « Mista President» ήταν το εισιτήριο τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.

Το 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο τους album “Manifesto” που τους εγκαθίδρυσε ως γνησίους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «rising sun» μπαίνοντας σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από Jazz, Αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους χωρίς να ξεχνούν ποτέ τις ρίζες τους.



ΚΟKOLO

Οι Νεοϋορκέζοι Kokolo, είναι μια μπάντα που νομίζει κανείς ότι ήρθε από την Afrobeat της δεκαετίας του 70. Η Νέα Υόρκη συναντά τους ήχους του Fela Κuti και του Spanish Harlem τις μουσικές του James Brown και των Fania All Stars.

Η μουσική τους είναι εξαιρετική, οι στίχοι τους είναι το δυνατό τους σημείο. Από τους φιλοσοφικούς στοχασμούς του Noam Chomsky και του Osho μέχρι τα ποιήματα του J.Krishnamurty. Οι Kokolo μας δείχνουν τα σημεία των καιρών "Η μουσική γράφεται για όλους και όχι για μερικούς... όπως και η διασκέδαση". Spanish Latin, Afrobeat, Funk, Soul, και ότι άλλο τους ζητήσετε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου