Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αντιγόνη: Λύκειο Σπάτων: Συγχαρητήρια σε μαθητές και δασκάλους!


ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Η «Αντιγόνη» εξέπληξε τους ταξιδιώτες 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 (εδώ)

Από την παράσταση στο Αεροδρόµιο Αθηνών, «Αντιγόνη»
«Παρακαλούνται οι επιβάτες της πτήσης για Βερολίνο όπως επιβιβαστούν». Οι ανακοινώσεις από τα µεγάφωνα του αεροδροµίου ακούγονταν στο βάθος της αίθουσας, τη στιγµή που η Αντιγόνη (Αµαλία Τσεκούρα) ανακοίνωνε στην πολυαγαπηµένη της αδερφή ΙΣµήνη (Ηρώ Μπέζου) τις διαταγές του Κρέοντα (Αλέξανδρος Μαυρόπουλος) για τους άταφους αδερφούς τους. ∆ίπλα τους ήταν και ο Αίµωνας (Προκόπης Αγαθοκλέους).

Σουρεαλιστικό; Κι όµως συνέβη. Η τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» ανέβηκε την Τρίτη, στον ∆ιεθνή Αερολιµένα Αθηνών και συγκεκριµένα στο Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 1. Θεατές της παράστασης του Τάκη Τζαµαργιά – στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας «Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση» – ήταν µαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Σπάτων. Αλλά και ταξιδιώτες, Ελληνες και τουρίστες, και συνοδοί τους. Καθώς ήταν ελεύθερη η πρόσβαση στον χώρο για το κοινό.

«Ποιο έργο παρουσιάζεται;» ρωτούσαν οι περαστικοί, λίγο πριν κάνουν check-in. Η έκπληξη, ιδιαίτερα των τουριστών, όταν ανακάλυπταν ότι πρόκειται για αρχαίο δράµα, ήταν µεγάλη. «Το κάνετε συχνά αυτό; Να ανεβάζετε, δηλαδή, παραστάσεις στο αεροδρόµιο;».

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φόρα συµβαίνει στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αφορµή ήταν η συµµετοχή του Εθνικού Θεάτρου στο επετειακό πρόγραµµα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ∆ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών µε τίτλο «Ευχές από την τέχνη και από τον πολιτισµό».


Be-4um: Και μετά σου 'ρχονται οι ανευθυνουπεύθυνοι αρμόδιοι και ειδήμονες (που δεν έχουν αναπνεύσει κιμωλία στη ζωή τους) και σου μιλάνε για Φιλανδικά Μοντέλα, Διαγωνισμούς της Pisa(ς), και άλλα παρόμοια... ας είναι. Το μήνυμα της Αντιγόνης θα αντιπαλεύει πάντα την εξουσία... Και θα εμπνέει μαθητές και δασκαλους και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο...
Μελάς Θωμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου