Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σταύρος Καλέργης: ο πρωτεργάτης

Αφιέρωμα στον πρωτεργάτη του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς

2 Μαΐου 2011 , 19:00
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Ίδρυμα Κοινωνικών και Ιστορικών Ερευνών 'Σταύρος Καλλέργης', με την υποστήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πρωτεργάτη του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς με θέμα: 'Από την πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά του Σταύρου Καλλέργη και την πτώχευση του 1893 στην κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων'.



Την εκδήλωση στηρίζουν, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, (ο Σταύρος Καλλέργης ήταν φοιτητής του ΕΜΠ, στην Αρχιτεκτονική Σχολή το 1886) και το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο έχει ψηφιοποιήσει το Ιστορικό Αρχείο του Σταύρου Καλλέργη.

Εισηγήσεις θα κάνουν οι:

ΖΙΖΗ ΣΑΛΙΜΠΑ: Οικονομολόγος – Ιστορικός, Καθηγήτρια στο Πάντειο Παν/μιο

Θέμα: 'Τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Οικονομίας και οι Οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα'.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΖΗΣ: Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος του Τμημ. Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Παν/μίου. Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ.

Θέμα: 'Οι Εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη στην εποχή της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου.

ΤΑΣΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ιστορικός, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, θα κάνει παρουσίαση του ψηφιοποιημένου Αρχείου του Σταύρου Καλλέργη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα κλείσει με Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Woody Gathry, θεμελιωτή του Εργατικού και Αντιφασιστικού Τραγουδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου