Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πάρτι γενεθλίων με... 1.500 απρόσκλητους λόγω Facebook


Σε χάος κατέληξε η γιορτή από ένας μικρό λάθος χειρισμού μιας 16χρονης Γερμανίδας






 TO ΒΗΜΑ    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 6-6-2011




Εκατό αστυνομικοί εκλήθησαν να διατηρήσουν τη τάξη το επεισοδιακό πάρτι γενεθλίων της 16χρονης Τέσα στο Αμβούργο της Γερμανίας όταν περισσότεροι από 1.500 χρήστες του Facebook εμφανίστηκαν στο σπίτι της για να γιορτάσουν μαζί της χωρίς καν να τη γνωρίζουν προσωπικά!
(AP Photo/dapd, Stefan Simonsen)  

Βερολίνο



Το πολυαναμενόμενο πάρτι για τη συμπλήρωση των 16 χρόνων μίας έφηβης από το Αμβούργο της Γερμανίας κατέληξε σε καταστροφή όταν περισσότεροι από 1.500 χρήστες του Facebook εμφανίστηκαν μαζικά στο σπίτι της έτοιμοι να γιορτάσουν το μοναδικό γεγονός. Το πρόβλημα; Σχεδόν κανείς τους δεν γνώριζε προσωπικά την άτυχη κοπέλα, η οποία πάνω στον ενθουσιασμό της να διοργανώσει το πάρτι έκανε ένα μοιραίο λάθος χειρισμού: δεν όρισε την εκδήλωση ως «ιδιωτική», με αποτέλεσμα περισσότερα από 15.000 άτομα να πατήσουν μέσα σε λίγες ημέρες την επιλογή «θα παρευρεθώ» - και ο ένας στους δέκα... παρευρέθη.

Μπροστά στο πλήθος η μικρή... εξαφανίστηκε. Όταν οι γονείς της Τέσα, όπως έγινε γνωστό ότι ονομάζεται η έφηβη, ανακάλυψαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν τις γερμανικές Αρχές και προσέλαβαν άρον άρον μία ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την προστασία της ιδιοκτησίας τους. Παρά την ακύρωση της εκδήλωσης στο Facebook περίπου 1.500 έφηβοι και νέοι ενήλικες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Τέσα, η οποία αναγκάστηκε να κρυφτεί για να τους αποφύγει.

Περίπου 11 άτομα προσήχθησαν, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, η Πυροσβεστική εκλήθη για να σβήσει δύο φωτιές, ενώ δεκάδες κορίτσια νοσηλεύτηκαν με εκδορές από σπασμένα γυαλιά στα πόδια τους καθώς οι κινήσεις του πλήθους γίνονταν με άγαρμπο τρόπο και δεν έλειψαν η κατανάλωση αλκοόλ και οι καβγάδες.

«Το πάρτι ήταν αν μη τι άλλο επιτυχημένο» δήλωσε αστειευόμενος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίρκο Στράιμπερ παρά το χάος που επικράτησε.

«Είχαμε αποκλείσει τον χώρο γύρω από το σπίτι, με περίπου 100 αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά να γιορτάσουν» σχολίασε ο κ. Στράιμπερ. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν «Πού είναι η Τέσα;», άλλοι τραγουδούσαν ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που είχαν φτιάξει ακόμη και τούρτες γενεθλίων για την κοπέλα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το επεισοδιακό βράδυ η Τέσα είχε φύγει από το σπίτι της, ενώ πιστεύεται ότι τελικά γιόρτασε «ήσυχα αλλά τρομαγμένη» τα γενέθλιά της στο σπίτι των παππούδων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου