Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μετεγγραφές με άρωμα Ευρώπης!

Η πρώτη καλοκαιρινή μετεγγραφή του Κένι Νταλγκλίς στη Λίβερπουλ είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον (φωτο) που θα κοστίσει 22,5 εκατομμύρια ευρώ στους “κόκκινους”. Αντιθέτως, η Λίβερπουλ καταπώς φαίνεται δεν θα μπορέσει να πάρει από την Μπλάκμπερν τον Φιλ Τζόουνς που όλα δείχνουν πως καταλήγει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το μεταγραφικό παζάρι της ημέρας στην Ευρώπη

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ο 21χρονος μέσος της Σάντερλαντ, Τζόρνταν Χέντερσον θα κοστίσει 20 εκ. λίρες (22,5 εκ. ευρώ), σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στη Λίβερπουλ, η οποία θα δώσει “δανεικό” και τον Νταβίντ Ενγκόνγκ στις “μαύρες γάτες”. Ο Χέντερσον γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1990 και είναι γέννημα θρέμμα της Σάντερλαντ. Στις ακαδημίες της έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ είναι μέλος της πρώτης ομάδας από το 2008. Την πρώτη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Κόβεντρι (13 συμμετοχές, 1 γκολ), ενώ από το 2009 παίζει στην πρώτη ομάδα της Σάντερλαντ. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες του σεζόν ήταν “γεμάτες” (38 και 39 συμμετοχές αντίστοιχα). Επίσης, είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας, ενώ έχει και μία συμμετοχή με τους άνδρες, στο φιλικό με τη Γαλλία.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Θέμα χρόνου έμοιαζε η οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν για τη μετεγγραφή του Φιλ Τζόουνς. Ο 19χρονος αμυντικός θα ντυθεί στα κόκκινα, όμως καθώς φαίνεται όχι σε αυτά της Λίβερπουλ, αλλά σε εκείνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας μπήκαν σφήνα με βελτιωμένη πρόταση και αποσπούν την υπογραφή του νεαρού ποδοσφαιριστή. Ο Τζόουνς ήταν καθ' οδόν για το Λίβερπουλ, όπου επρόκειτο να περάσει από ιατρικές εξετάσεις στο Μέλγουντ. Μάλιστα, οι στοιχηματικές εταιρείες έφραξαν τα στοιχήματα για μετεγγραφή του παίκτη και ήταν έτοιμες να πληρώσουν όσους είχαν ποντάρει στη Λίβερπουλ. Ωστόσο, με αστραπιαία κίνηση, ο Σερ Άλεξ Φέρκιουσον φέρνει τον παίκτη στο “Ολντ Τράφορντ”. Ο Τζόουνς αναμένεται μέχρι το τέλος της βδομάδας να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους “κόκκινους διαβόλους”.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τον 19χρονο αμυντικό Καρλ Τζένκινσον από την Τσάρλτον απέκτησε η Άρσεναλ, χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Ο Τζένκινσον είναι γεννημένος στην Αγγλία από Φινλανδή μητέρα και έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες και των δύο χωρών, ενώ πέρσι ήταν αρχηγός της εθνικής νέων της Φινλανδίας. Η Άρσεναλ προχώρησε επίσης στην επέκταση των συμβολαίων των Μπενίκ Αφόμπε, Τσουκς Ανέκε και Ογκουζχάν Οζιακούπ, που αναδείχτηκαν μέσα από τις ακαδημίες της Άρσεναλ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Το τυπικό μέρος της ένταξης του Μάνουελ Νόιερ στην Μπάγερν ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο 25χρονος Γερμανός διεθνής τερματοφύλακας πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του βαυαρικού συλλόγου. “Νιώθω καλά στην Γερμανία, είμαι τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, της καλύτερης ομάδας της χώρας και ως εκ τούτου επιθυμούσα όσο τίποτα άλλο αυτή τη μεταγραφή. Στόχος για τα προσεχή έτη είναι πολλές σημαντικές προσωπικές επιτυχίες, αλλά και πολλές επιτυχίες με το σύλλογο” είπε μεταξύ άλλων ο Νόιερ, για τον οποίον η Μπάγερν πλήρωσε 19 εκατομμύρια ευρώ στη Σάλκε.

ΡΟΜΑ: Ο 41χρονος Λουίς Ενρίκε θα είναι ο προπονητής της Ρόμα την επόμενη σεζόν. Ο Ισπανός εντυπωσίασε φέτος με το επιθετικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα Β' στη Σεγούνδα Ντιβιζόν και οι “τζαλορόσι” αποφάσισαν να του εμπιστευτούν την ομάδα, με σκοπό να “μπολιάσει” σε αυτήν την ίδια επιθετική νοοτροπία. Το διετές συμβόλαιο θα αποφέρει στον Λουίς Ενρίκε 1,5 εκατομμύριο ετησίως, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα πριμ επίτευξης στόχων. Ο ίδιος, στις... προγραμματικές του δηλώσεις, υποσχέθηκε επιθετικό παιχνίδι, όπως ήταν αυτό που έπαιζε με αυτόν στο τιμόνι της η Μπαρτσελόνα Β' την τριετία 2008-11: “Στην Ιταλία δεν με ξέρουν ακόμα, αλλά θα διαλύσω τις ανησυχίες σε ένα χρόνο. Θα μιλήσουν τα αποτελέσματα. Σκοπός μου είναι να παίξουμε επιθετικά, να προσφέρουμε θέαμα και να... αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο”. Ο Λουίς Ενρίκε θα αντικαταστήσει τον Βιτσέντσο Μοντέλα, στην πρώτη του δουλειά σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Μένει να φανεί αν και ως προπονητής έχει το ταλέντο που θαύμασαν οι οπαδοί όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Πρόκειται ασφαλώς για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν το 1996 άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ο Γκεγκόριο Μάνθανο θα είναι ο διάδοχος του Κίκε Φλόρες στην τεχνική ηγεσία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η επίσημη παρουσίαση του 55χρονου Ισπανού προπονητή, ο οποίος επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στο “Βιθέντε Καλντερόν” θα γίνει την Παρασκευή. Στη διάρκεια της καριέρας του ο Μανθάνο εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στις Βαγιαδολίδ, Σανταντέρ, Ράγιο Βαγεκάνο, Μαγιόρκα, Μάλαγα και την χρονιά που έληξε στη Σεβίλη.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Μετά τη φυγή του Ντομίνγκος Πασιένσια (υπέγραψε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας), ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα είναι ο νέος προπονητής της Μπράγκα. Ο 37χρονος Πορτογάλος κόουτς, που συμφώνησε για τριετή συνεργασία με την διοίκηση της Μπράγκα, εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο στην Μπέιρα Μαρ.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Επιστρέφει στη Βέρντερ Βρέμης ο Σουηδός διεθνής επιθετικός, Μάρκους Ρόζενμπεργκ, που αγωνίστηκε φέτος δανεικός στην Ρασίνγκ Σανταντέρ. Ο Ρόζενμπεργκ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2012 με την Βέρντερ στην οποία πήγε το 2007, προερχόμενος από τον Άγιαξ. Πέτυχε 30 γκολ σε τρεις χρονιές και ως “δανεικός” στην Σανταντέρ πέτυχε 9 γκολ σε 33 εμφανίσεις.

ΛΑΤΣΙΟ: Από το Μόναχο στη Ρώμη ο Μίροσλαβ Κλόζε που είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με τη Λάτσιο.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Μπιλντ”, ο Γερμανός άσος, που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου, έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιταλικό σύλλογο, η διοίκηση του οποίου φαίνεται πως κέρδισε στο νήμα τις άλλες δύο υποψήφιες, Βαλένθια και Τραμπζονσπόρ. Ο Κλόζε έπαιξε σε Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου. Με την εθνική ομάδα της Γερμανίας έχει 109 εμφανίσεις από το 2001 και 61 γκολ.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Την απόκτηση ακόμη δύο νεαρών ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε σήμερα η Παλέρμο. Η ομάδα από τη Σικελία πήρε τον 21χρονο Ούγγρο μέσο, Άνταμ Σίμον, και τον 24χρονο αμυντικό Έρος Πιζάνο. Ο Σίμον μετακόμισε στην Παλέρμο από την Χάλαντας, ενώ ο Πιζάνο αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν στην Βαρέζε. Πριν από λίγες μέρες η Παλέρμο ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου Σέρβου αμυντικού, Μίλαν Μιλάνοβιτς, από την Λοκομοτίβ Μόσχας. Και οι τρεις παίκτες υπέγραψαν πενταετές συμβόλαιο. Τη νέα σεζόν η Παλέρμο θα μετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού ηττήθηκε 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου από την Ίντερ, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ.


ΧΕΤΑΦΕ: Ο Λουίς Γκαρσία θα είναι ο νέος προπονητής της Χετάφε με την οποία υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο. Ο 38χρονος προπονητής αποφάσισε να φύγει από την Λεβάντε, όπου εργάσθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Χετάφε, αντικαθιστώντας τον Μίτσελ, το συμβόλαιο του οποίου δεν ανανεώθηκε.


Πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου