Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η ίδρυση του Νοτίου Σουδάν είναι πλέον γεγονός!!

Τη Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν αναγνώρισαν σήμερα οι Βρυξέλλες, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο νέο κράτος και εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την αναγνώρισή του από το Σουδάν.

«Η Ε.Ε. χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης του Χαρτούμ να αναγνωρίσει αμέσως τη νέα Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης.

Η Ε.Ε. επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2005 ανάμεσα στην σουδανική κυβέρνηση και στους αντάρτες του Νότου που τερμάτισε τον εικοσαετή εμφύλιο.

«Η ΕΕ εξετάζει μια συμφωνία συνεργασίας με την Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν και προτρέπει τους ηγέτες της να σεβαστούν τον πλουραλισμό και την διαφορετικότητα ώστε να δημιουργήσουν μια δημοκρατική και ίση κοινωνία που να βασίζεται στους νόμους και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε προσωπικό του μήνυμα στο Twitter, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ χαιρετίζει την γέννηση μιας νέας χώρας στην Αφρική και εύχεται στον λαό της «ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου