Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

http://www.docfest.gr/
Docfest
ΧΑΛΚΙΔΑ 2011
4 – 9 Οκτωβρίου

Σε μια εποχή που το οπτικοακουστικό στοιχείο στην χώρα μας κατακλύζεται από ομοιόμορφα προϊόντα , το ελληνικό ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα έγκυρο κοινωνικό βαρόμετρο που διατηρεί την αμεσότητα και την πολυμορφία της γραφής των δημιουργών του , θυμίζοντας μας πως ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πέντε χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών, προβάλλοντας καλλιτέχνες που θέτουν ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών τους αποδεικνύοντας ταλέντο αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του κοινού και τα αιτήματα των καιρών για την διαμόρφωση μιας δύσκολης και απαιτητικής μορφής τέχνης, μιας απελευθερωτικής και λυτρωτικής μορφής επικοινωνίας.

Το Φεστιβάλ συνεχίζοντας την προσπάθεια για την διάδοση της ποιότητας μιας τέχνης που έκανε τον κόσμο να ονειρεύεται , στηρίζει και αναδικνύει τους ανεξάρτητους δημιουργους συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ.

Επιστρατεύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις,την πρωτοτυπία ιδεών , την νεωτερίστικη ματιά και την διάθεση ανανέωσης του εκολαπτόμενου ταλέντου που κατατάσσεται κάθε χρόνο στις στρατιές μας, επιλέχτηκαν 64 συνολικά ταινίες ντοκιμαντερ παραγωγής 2010-2011.
Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 21 ταινίες-ντοκιμαντέρ .

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς κινηματογραφιστές του τόπου.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις-ημερίδες,παρουσιάσεις βιβλίων, master classes καθώς και το πρόγραμμα «Μονοπλάνο» για νέους κινηματογραφιστές – που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν εργαλεία μελέτης σύγρονων προβλημάτων, σειρήνες αφύπνισης κοινωνικών συνειδήσεων ,
μέσα προβολής των χαμένων διαστάσεων της κοινωνίας μας και των μύχιων πτυχών της συνείδησης μας.

Σας Καλωσορίζουμε Στο 5ο Φεστιβάλ Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου