Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πανελλήνιες εξετάσεις: η υφυπουργός δεσμεύτηκε για έγκαιρο τύπωμα των τετραδίων των πανελλαδικών

πού 'ναι τα τετράδια, οεοο;

ΤΟ ΒΗΜΑ 

Δέσμευση για έγκαιρο τύπωμα των τετραδίων των πανελλαδικών
Διαβεβαίωση της υφυπουργού Παιδείας Εφης Χριστοφιλοπούλου με την κήρυξη ως άγονου του πρώτου διαγωνισμού για την προμήθεια χάρτου

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εκτύπωση και διανομή των τετραδίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων, στα οποία αναφέρεται ότι οι εξετάσεις είναι στον αέρα, καθώς κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός που έγινε για την προμήθεια χάρτου, οπότε θα καθυστερήσει η εκτύπωση των χιλιάδων τετραδίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Η κυρία Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αυτά ως «τρομολαγνικά».

Οπως ανέφερε «το υπουργείο Παιδείας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου εγκαίρως να προμηθευτεί το υλικό διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εν συνεχεία εγκαίρως να παραληφθεί από τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι «σχετικά με την προμήθεια υλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει ομαλά, όπως ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις που ένας διαγωνισμός κρίνεται άγονος σε πρώτη φάση» και παρατήρησε: «Εξάλλου και στο παρελθόν - κατά τη διαδικασία προμήθειας υλικών για τις εξετάσεις - έχει επανειλημμένως αποβεί άγονος ο διαγωνισμός σε πρώτη φάση. Αλλά και τότε εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας υλικών πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για «Τύπο των άκρων, ο οποίος επενδύει στην τρομολαγνεία και το λαϊκισμό μη διστάζοντας να έχει ως θύματα ακόμα και τις εφηβικές ψυχές» και δεσμεύθηκε: «Διαβεβαιώνω, την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο. Ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ένας διαγωνισμός, υπάρχουν άλλες λύσεις, θεσμικές και διαφανείς, ώστε να εξευρεθεί χαρτί, να τυπωθούν τα τετράδια και για να γίνουν όλα όπως πρέπει εγκαίρως. Θέλω πραγματικά να εκφράσω τη λύπη μου που κάποιοι, ακόμα και τώρα, με βάση φημολογίες και διαρροές επενδύουν για κομματικούς, εμπορικούς ή άλλους λόγους στο φόβο των γονιών και των μαθητών. Όλα βαίνουν απολύτως ομαλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου