Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ταρακουνώντας βίαια τα κτίρια στο Τόκιο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων

Ο ισχυρός σεισμός 8,9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές στις επαρχίες Μιγιάγκι, Φουκουσίμα, Τσίμπα, Ιβάτε και Τόκιο.

Σχεδόν δώδεκα ώρες μετά από το σεισμό, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 330 νεκρούς, 531 αγνοούμενους και 627 τραυματίες. Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι η σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 80.000.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερη ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν τον σεισμό οι Ιάπωνες.Δεν υπήρξε κρίση πανικού,γεγονός που κατέστη σημαντικό για να μην μετατραπεί σε τραγωδία και να θρηνήσουμε έτσι περισσότερους νεκρούς.Σε αυτό συνέβαλλε,επίσης και το ότι προέτοιμαζονταν ήδη για αυτό τον σεισμό από το νηπιαγωγείο!

Γράφει:Gianna

Πηγή:

http://www.kathimerini

3 σχόλια: