Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μπράγκα-Λίβερπουλ:΄Ενα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα...



«Μοιραίος» ο Κυργιάκος

Με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σωτήρης Κυργιάκος στο 18’, η Μπράγκα επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ, σπάζοντας της παράλληλα το φετινό της αήττητο στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πορτογάλοι με την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξαν πιο έτοιμοι από τους Reds, που απείλησαν ελάχιστα και ηττήθηκαν δικαιότατα.
Τραγική η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, με το γνωστό κάκιστο πρόσωπο των εκτός έδρας αγώνων και η Μπράγκα μετά το αρχικό αναγνωριστικό διάστημα πήρε τον έλεγχο και άρχισε να πιέζει. Και το ανόητο πέναλτι που έκανε ο Κυργιάκος στο 18’, πάνω στον Μοσορό, έφερε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, την εκτέλεση ανέλαβε εύστοχα ο Αλαν.

Η Μπράγκα συνέχισε να κυνηγά το γκολ, τη στιγμή που η Λίβερπουλ με μοναδικό προωθημένο τον Κάουτ δεν μπορούσε να απειλήσει. Και στο 37’ η Μπράγκα πλησίασε στο 2-0, όταν από εκτέλεση φάουλ του Βιάνα και προσωρινή απομάκρυνση του Κάραγκερ, η μπάλα έφτασε στον Σίλβιο, που έκανε το σουτ και την έστειλε στο δοκάρι του εμβρόντητου Ρέινα. 1-0 το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και με την είσοδο του Κάρολ, η Λίβερπουλ έγινε πιο ζωντανή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην κατοχή της μπάλας, ενώ ζήτησε δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα πάνω σε Κάουτ (58’) και Κόουλ (62’). Στο 63’ η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη καθαρή ευκαιρία της, με το σουτ του Κάουτ που κόντραρε στον Κακά και κατέληξε κόρνερ. Πάλι ο Κάουτ στο 67’ είχε ωραίο σουτ, που έβγαλε ο Αρτουρ, ενώ από το κόρνερ η κεφαλιά του Κυργιάκου πέρασε μόλις άουτ!

Κάπου εκεί όμως εξαντλήθηκε η αντίδραση της Λίβερπουλ, η Μπράγκα μπόρεσε πάλι να παγώσει το ρυθμό και να πάει το παιχνίδι σβηστά ως το τέλος, στο 1-0. Ενα σκορ που δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην Μπράγκα.

Γράφουν: oi Christos kai Antonis K.

2 σχόλια: