Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει από σήμερα και μαθηματικά τον τίτλο!;

Η σεζόν 2010-11 έχει μπει στην τελική της ευθεία και το μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής διεξάγεται την Κυριακή (20/3 19:00GR) στο Καραϊσκάκη, εκεί που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ.

Ο πρωτοπόρος με 64 βαθμούς Ολυμπιακός, που βρίσκεται 10 μπροστά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, θέλει μία νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, που θα είναι ο 38ος στην ιστορία του.

Το τρίποντο λοιπόν είναι ο μοναδικός στόχος των ερυθρολεύκων, που αν τα καταφέρουν θα έχουν σημειώσει την 13η νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο φαληρικό γήπεδο.

Στο σπίτι τους μάλιστα, έχουν σημειώσει τα 31 από τα 49 συνολικά τέρματά τους και έχουν δεχθεί τα πέντε από τα 21.

Δώδεκα νίκες στα τελευταία δεκατέσσερα παιχνίδια έχουν οι ερυθρόλευκοι, που έχουν χάσει βαθμούς στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στον ανέτοιμο Ραούλ Μπράβο και τον τιμωρημένο Τοροσίδη, ενός εκτός 18άδας άφησε πάλι τον Φετφατζίδη. Αντίθετα, στην διάθεσή του έχει και πάλι τους Ριέρα και Μιραλάς, που εξέτισαν τις ποινές τους.

Σε ότι αφορά την 11άδα, οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Βαλβέρδε έχει αποφασίσει για το αρχικό σχήμα. Ο Πάρντο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μανιάτης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μοντέστο θα αγωνιστεί σε ρόλο κόφτη, έχοντας δίπλα του και σε πιο δημιουργικό ρόλο τον Ιμπαγάσα, ο Ριέρα επιστρέφει στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μιραλάς στο δεξί και ο Φουστέρ, που ξαναπαίρνει φανέλα βασικού, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ.

Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Μιραλάς, Πάντελιτς, Ριέρα, Τζιμπούρ.

Η ΑΕΚ από την άλλη, με 43 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και στόχος της είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Με την ψυχολογία τους στα ύψη από την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, οι κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν να επαναλάβουν την περσινή τους νίκη στο Φάληρο και να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου, που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Χιμένεθ εκτός έδρας μετράει 5 νίκες, μία ισοπαλία και 7 ήττες. Μακριά από το ΟΑΚΑ έχει σημειώσει τα μισά της ακριβώς γκολ (21 από τα 42), ενώ έχει δεχθεί τα 19 από τα 29.

Τέσσερα σημαντικά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο ισπανός τεχνικός, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Δέλλα, Μπλάνκο, Μάκο και Καράμπελα.

Σε ότι αφορά την 11άδα, ο Χιμένεθ δεν έχει δείξει ξεκάθαρα σε ποιους υπολογίζει, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα χρησιμοποιήσει ένα σχήμα 4-4-2 με ρόμβο ή αν θα προτιμήσει να παίξει με εξτρέμ και 4-3-3.

Το πιθανότερο είναι να κατασταλάξει στο 4-4-2 με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τον Γιάχιτς δεξιά, τον Γεωργέα αριστερά και τους Ματέος, Νασούτι στο κέντρο της άμυνας. Ο Χιμένεθ πάντως στην προπόνηση δοκίμασε και τον Λαγό στο αριστερό άκρο της άμυνας, κάτι που αν συμβεί παράλληλα θα επαναφέρει τον Γεωργέα δεξιά.

Ντιόπ, Καφές και Μίτσελ είναι οι σίγουροι για τη μεσαία γραμμή, ενώ οι Λυμπερόπουλος, Σκόκο για την επίθεση. Αν ο ισπανός επιλέξει τελικά το 4-4-2, ρόλο επιτελικού θα αναλάβει ο Γκερέιρο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, ο Λύμπε θα παίξει φουνταριστός, με τον Σκόκο στο δεξί φτερό και τον Λαγό στο αριστερό.

Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από είκοσι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους: Σάχα, Αραμπατζή, Αργυρίου, Γεωργέα, Ματέος, Νασούτι, Γιάχιτς, Καφέ, Σκόκο, Μανωλά, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Ντιόπ, Μίτσελ, Έντερ, Λεονάρντο, Λαγό, Λυμπερόπουλος, Μπερνς και Μπαχά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Παμπορίδης και θα έχει για βοηθούς τους Ακρίβο (Αθηνών) και Πάνου (Αιτ/νίας).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Στα επαγγελματικά χρόνια του ποδοσφαίρου με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, ο "άσος" ήρθε 17 φορές, το "Χ" 8 φορές και το "διπλό" 8. Συνολικά από το 1930-31 που πρωτόπαιξαν οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός έχει 35 νίκες, 15 ισοπαλίες και 16 ήττες.

ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
1979/80 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0

πηγή:moneycare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου