Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πέντε οι δράστες της είδησης περί "χρεωκοπίας"


Ταχύτατα κινήθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση της διακίνησης e-mail, που ανέφερε ότι Ελλάδα χρεωκοπεί στις 25 Μαρτίου και είχε σπείρει τον πανικό σε πολύ κόσμο.
Μετά την αποκάλυψη ότι στην υπόθεση είναι ανεμειγμένος 45χρονος τορναδόρος νέα στοιχεία ήρθαν στο φως, σύμφωνα με τα οποία εμπλέκονται συνολικά 5 άτομα στην υπόθεση.H προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, για να αποκαλυφθεί ότι πέντε ήταν δράστες που απέστειλαν το e-mail. Σύμφωνα με στοιχεία, που διέρρευσαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για τον τορναδόρο από τα Χανιά, ένα ψαρά από το Μεσολόγγι, έναν ελεύθερο επαγγελματία από την Αθήνα και δύο άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Όπως αναφέρει και δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η επιστολή είχε την υπογραφή Γ.Β. και άφηνε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πρόσωπο με μεγάλες επαφές στον τραπεζικό χώρο, αλλά και γνωριµίες τόσο στον δημοσιογραφικό όσο και στον πολιτικό κόσµο.
Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η συγκεκριμένη επιστολή συνέβαλλε στο κλίμα πανικού που δημιουργήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, φοβούμενοι ότι θα τα χάσουν σε ενδεχόμενη χρεωκοπία.

Γράφει:Dimitra
Πηγή:www.egnomi.gr (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου