Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Χαλκίδα.....για τα καρναβάλια!

  Ούτε μία μέρα δεν πέρασε αφότου τελείωσαν οι Απόκριες και οι κάτοικοι της Χαλκίδας δεν έχουν τίποτε να θυμούνται.
   Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας ζούσαν μέσα στο κλίμα των Αποκριών διοργανώνοντας καρναβάλια ποικίλου περιεχομένου και τηρώντας όλα τα έθιμα, η Χαλκίδα ήταν ίσως μία από τις πόλεις που ξεχώρισαν, αρνητικά όμως. Ούτε καρναβάλι διοργανώθηκε από το δήμο, αλλά ούτε και η παραλία της Χαλκίδας στολίστηκε προκειμένου να χαρίσει στους Χαλκιδαίους λίγες ώρες ξεγνοιασιάς αλλά και υπερηφάνιας για την πόλη τους (όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι, φωτο) . Έτσι πολλοί αναγκάστηκαν είτε να επισκεφτούν κάποια άλλη πόλη είτε να αρκεστούν στην παρακολούθηση του φετινού καρναβαλιού (Πατρινού κ.ά.)από την τηλεόραση. Επομένως, το μόνο που μας έκανε να μπούμε για λίγο μέσα στο κλίμα ήταν η Καθαρή Δευτέρα με την παραδοσιακή λαγάνα και το χαλβά!
   Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι εν μέσω κρίσης αυτά αποτελούν πολυτέλειες.Κι όμως,  αν αναλογιστεί κανείς τους δυσβάστακτους φόρους που πληρώνουν οι κάτοικοι της Χαλκίδας, γρήγορα θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Πού πάνε λοιπόν όλα αυτά τα χρήματα;....αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα.
    Ας ελπίσουμε του χρόνου ο δήμος να σκεφτεί να κάνει κάτι, ώστε να μην ξαναζήσουμε ένα τέτοιο θλιβερό σκηνικό, γιατί δεν αξίζει να αμαυρώνεται έτσι η εικόνα της Χαλκίδας, αφού για πολλούς είναι ξεχασμένη. Χρειάζεται, λοιπόν, κι εμείς οι ίδιοι να την ξαναζωντανέψουμε...


Γράφει: gianna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου