Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Eθνική Ελλάδας: Στην 1η θέση

enet.gr, 23:39 Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
Το γκολ ο Τοροσίδης, αποβλήθηκε στο 84' ο Παπασταθόπουλος

Στην 1η θέση η Εθνική με κακή εμφάνιση και λύτρωση στο 94'



Ελλαδα 11, Κροατία 10, Γεωργία 9, Ισραήλ 7

Λυτρώθηκε στο 94ο λεπτό από την κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη η Εθνική Ελλάδος που με κακή εμφάνιση νίκησε 1-0 στη Βαλέτα τη Μάλτα και πέρασε στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπέρασε έτσι την Κροατία που έχασε στο τελευταίο λεπτό στη Τυφλίδα από τη Γεωργία του Κετσπάγια! Στο 84' αποβλήθηκε (με αυστηρή απόφαση) ο Παπασταθόπουλος. Επόμενο ματς στις 4 Ιουνίου στην Αθήνα με Μάλτα.
Κακό ποιοτικά το παιχνίδι, με την Εθνική ομάδα να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας, χωρίς όμως ιδέες, φρεσκάδα και ουσία στο παιχνίδι της. Ο Σάντος ξεκίνησε με 4-2-3-1, στο 20λεπτο το άλλαξε σε 4-4-2, αλλά η Εθνική συνέχιζε στο ίδιο ανιαρό τέμπο. Μίζερο ποδόσφαιρο, καμάι έμπνευση, εμφανής η αδυναμία να διασπαστεί η πολυπρόσωπη άμυνα των Μαλτέζων. Το ματς κυλούσε σε ρυθμούς ...υπνηλίας και σ' όλο το πρώτο ημίχρονο κλασσική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε!  Οι περισσότερες ενέργειες της Ελλάδας προήλθαν από τα δεξιά και συγκεκριμένα από τον Τοροσίδη αλλά οι σέντρες του δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το καλύτερο διάστημα της Ελλάδας. Βγήκαν καλές σέντρες, κάθετες πάσες, ο Λυμπερόπουλος είχε κεφαλιά στο δοκάρι (55'), η Εθνική πίεσε περισότερο και δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις στην εστία της Μάλτας. Ο ρυθμός άρχισε πάλι να πέφτει μετά το 60' και η είσοδος των Φετφατζίδη, Μήτρογλου δεν έφερε βελτίωση στην εικόνα της ομάδας.

Κι εκεί που όλα έδειχναν μαύρα κι άραχλα, ιδίως μετά το 84' και την αυστηρή αποβολή του Παπασταθόπουλου, ήρθε ως άλλος ...Αη-Βασίλης την ακροτελεύτια στιγμή ο Τοροσίδης και χάρισε την υπερπολύτιμη νίκη στην Εθνική. Να σημειωθεί ότι ήταν το 8ο ματς του Σάντος στον πάγκο της Εθνικής χωρίς ήττα: 6 νίκες και 2 ισοπαλίες από τον Πορτογάλο.

ΣΚΟΡΕΡ: 94' Τοροσίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίχαελ Βάινερ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοέν - Τζαβέλλας, Τοροσίδης
ΚΟΚΚΙΝΗ: 84' Παπασταθόπουλος

ΜΑΛΤΑ: Χάμπερ, Καρουάνα (46' Πάτσε), Μάμο, Σκίμπερας, Άγκιους, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μιφσούντ, Μπάχαντα (78' Φένεχ), Σκέμπρι (91' Κοέν)
ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (81' Κονέ), Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (61' Φετφατζίδης)


Η βαθμολογία:


Θ.ΟμάδαΑγ.ΓκολΒαθμ.
1Ελλάδα55-211
2Κροατία58-210
3Γεωργία54-29
4Ισραήλ57-67
5Λετονία54-74
6Μάλτα51-100

Είπαν:

Τζον Μπούτιγκιεγκ: «Οι παίκτες έκαναν ό, τι μπορούσαν. Δεν το αφήσαμε το παιχνίδι, παλέψαμε μέχρι το τέλος, κι αυτό αποδεικνύεται από το χρονικό σημείο που δεχθήκαμε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Αλλάξαμε τακτική στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες είχαν τις κλασικές ευκαιρίες, δημιουργήσαμε κι εμείς δύο. Από το αποτέλεσμα νοιώθουμε απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι. Δικαιούμαστε έναν πόντο με την εικόνα που έχουμε δείξει μέχρι τώρα και είναι κρίμα που δεν τον έχουμε πάρει ακόμα στον όμιλο».

Φερνάντο Σάντος: «Το παιχνίδι είναι δύσκολο όταν παίζεις με αντίπαλο που βάζει 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα. Για να κερδίσεις τέτοια ματς πρέπει να έχεις ηρεμία και ταχύτητα στο παιχνίδι σου, όμως εμείς δεν είχαμε τίποτα από τα δύο. 
Είχαμε 15-20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και που χάσαμε ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Σαλπιγγίδη, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Στη συνέχεια πέσαμε πάλι και ο αντίπαλος μας δημιούργησε προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Καταφέραμε να νικήσουμε χάρη στην καρδιά που δείξαμε κυρίως, αλλά και το καθαρό μυαλό. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για εμάς, συγχαρητήρια στα παιδιά. 

Είχα προειδοποιήσει ότι η Μάλτα είναι μια πολύ καλή ομάδα που τρέχει και πιέζει πολύ με τρεις ποδοσφαιριστές επικίνδυνους στην αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος είχαμε κατοχή αλλά δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Στο δεύτερο δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη σε αντίθεση με τον αντίπαλο που βολευόταν με την ισοπαλία και για αυτό είδαμε τέτοιο ματς. 
Το γεγονός ότι η Κροατία έχασε, περιπλέκει τον όμιλο, αλλά για εμάς ήταν θετικό γιατί κι είχαμε κάνει γκέλα στην πρεμιέρα. Ξέραμε αυτό το αποτέλεσμα και αυτό ίσως μας έβαλε περισσότερο άγχος στο δικό μας παιχνίδι».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Σίγουρα ήταν ένα ματς το οποίο είχαμε πει ότι περιμέναμε να είναι δύσκολο. Αυτό που μετράει όμως είναι οι τρεις βαθμοί, αυτούς κρατάμε και προχωράμε. Δεν κοιτάξαμε το προηγούμενο ματς ούτε επηρεαστήκαμε από αυτό απλά όπως είπα ήταν πολύ δύσκολο ματς και γι΄αυτό δεν έχουμε και καλή παράδοση σε αυτή την έδρα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Όταν όμως παίζουν μικρές ομάδες με μεγάλες υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες. Από αυτά τα παιχνίδια μόνο να χάσεις έχεις και τίποτα να κερδίσεις. Είσαι υποχρεωμένος να νικήσεις».

Βασίλης Τοροσίδης: «Σημασία έχει η νίκη. Σίγουρα δεν ήταν από τα δύσκολα ματς, αλλά οι τρεις βαθμοί μετράνε… Αμα δεν προηγηθείς γρήγορα σε τέτοιου τύπου παιχνίδια που ο αντίπαλος κλείνεται και δεν έχει να χάσει κάτι, το πράγμα δυσκολεύει. Στρεσαριστήκαμε, αγχωθήκαμε, αλλά ο Θεός ήταν μαζί μας και κερδίσαμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Είδατε όλοι πως σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι δυσκολευτήκαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε τα ματς ένα-ένα και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση. Θέλουμε ακόμη δουλειά για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ζητάει ο κόσμος. Αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Σιγά-σιγά θα δούμε αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε και θα γίνει κι αυτό, απλά πρέπει να υπάρχει υπομονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου