Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0 με ...βουβές εξέδρες






Μέσα σε βαρύ κλίμα, με αποδοκιμασίες αρχικώς από τους λιγοστούς οπαδούς στις εξέδρες και κατόπιν σε... βουβή ατμόσφαιρα (κάτι σαν σιωπηρή διαμαρτυρία), η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ με 1-0 τον Ατρόμητο, χάρη στο πρώτο φετινό γκολ του Ρότζερ Γκερέιρο (33'). Στο 83' αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Σαρμιέντο.


Μετά τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής και το κλίμα που επικρατούσε πριν την έναρξη του αγώνα, το ότι η ΑΕΚ κατάφερε και επέστρεψε στις νίκες κόντρα σε έναν αντίπαλο που χρειαζόταν πάσει θυσία βαθμούς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για κατόρθωμα. Η "Ένωση" επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου, "σφράγισε" τη συμμετοχή της στα play off και πλέον το μόνο που της μένει να κάνει είναι να επιδιώξει να κάνει το δύο στα δύο στα ματς που απομένουν προκειμένου να πάρει bonus βαθμούς ενόψει της συμμετοχής της στην έξτρα διοργάνωση του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Ατρόμητος με την ήττα του αυτή, έμεινε μεν πάνω από την επικίνδυνη "ζώνη", γιατί Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Πανιώνιο και Αρη αντίστοιχα. Η ομάδα του Περιστερίου ισοβαθμεί με τους "Φαίακες" και έχει μόλις δύο βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Αρκαδίας, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν...

Στη σκακιέρα των προπονητών
 Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι με 4-4-2 και διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Ο Σάχα κάθισε κάτω από τα γκολπόστ. Γεωργέας, Καράμπελας ήταν στα άκρα της άμυνας και οι Ματέος και Νασούτι στο κέντρο αυτής. Ο Ντιόπ ήταν ο «καθαρός» αμυντικός μέσος, οι Μίτσελ και Μάκος αγωνίζονταν μπροστά του και ο Γκερέιρο ήταν στην κορυφή του ρόμβου. Σκόκο και Μπλάνκο συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο του «δικεφάλου».


Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης, «κατέβασε» τον Ατρόμητο με 4-3-3 το οποίο όταν η ομάδα του αμυνόταν γινόταν 4-5-1. Ο Ιτάνζ ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του Περιστερίου, έχοντας αμυντική τετράδα τους Σκόνδρα, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα και Νάστο (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο και Σφακιανάκης ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής, Μπρίτο και Φαβάλι ήταν στα δύο άκρα και ο Καμαρά ο μοναδικός προωθημένος...

Επηρεασμένοι οι γηπεδούχοι

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν νωπή στη μνήμη των οπαδών της ΑΕΚ και τα όσα είχαν προηγηθεί του αγώνα στο «Σπύρος Λούης» επηρέασαν τους «κιτρινόμαυρους». Οι φιλοξενούμενοι αντί να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό έδωσαν χώρο στην «Ένωση», η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και τη διοίκηση έκλεβε τις εντυπώσεις στο α' ημίχρονο το οποίο δεν είχε ρυθμό και φάσεις. Ένα σουτ του Γκερέιρο στο 3', ένα ακόμα από τον Σκόκο στο 18' και η φάση του γκολ από τον Βραζιλιάνο, αλλά πολιτογραφημένο Πολωνό μέσο, στο 33' ήταν οι μοναδικές στιγμές που η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε αισθητή την παρουσία της στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά.

Από την άλλη ο Ατρόμητος με εξαίρεση ένα σουτ του Μπρίτο στο 22' και μία... υποψία φάσης στο 28' δεν έδειξε ικανός να διεκδικήσει κάτι από το ματς και επιβεβαίωνε με το χειρότερο τρόπο τη... βαθμολογική του θέση.
ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (Τελικό)

Βελτιώθηκε το ματς στο β' μέρος Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο άλλαξε κάπως η εικόνα του αγώνα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, -μαθαίνοντας τα αποτελέσματα και στα άλλα παιχνίδια- άφησαν στα αποδυτήρια τον κακό τους εαυτό και αποφάσισαν να τα δώσουν όλα για να πάρουν έστω και ένα βαθμό προκειμένου να μην βρεθούν σε μειονεκτική θέση.

Ο Ατρόμητος πίεζε, η ΑΕΚ όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε να μένει από φρεσκάδα και ιδέες και... έκανε copy paste το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αφού έψαχνε την κόντρα για να χτυπήσει και να «καθαρίσει» το ματς.

MVP του αγώνα ο Ρότζερ Γκερέιρο....

Διοργάνωση: Super League Αγωνιστική: 28η Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών) Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρσιώτης (Κορινθίας) 4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Ματέος (56' Γιάχιτς), Νασούτι, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Γκερέιρο (67' Λυμπερόπουλος), Σκόκο, Μπλάνκο (79' Καφές) Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λαγός, Έντερ, Γκέντσογλου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος (88' Σαμπού), Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης (65' Τάτος), Φαβάλι (57' Αναστασάκος), Μπρίτο, Καμαρά Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Μελισσάς, Καραγκούνης, Δάρλας

Γράφει:Dimitra

Πηγή: novaspotrs.gr και enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου