Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αβραάμ: στο λιμάνι μέχρι το 2015

Το σίριαλ του Αβραάμ

πηγή: exedrasports.gr/ (εδώ)

Τρίτη 19/04/11

Συντάκτης: Παναγιώτης Πέππας


Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος υπέγραψε την Μ.Τρίτη την επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό για ακόμη τέσσερα χρόνια (ως το 2015) και το exedra.gr θυμάται πώς κατέληξε στο Λιμάνι και τα επιτεύγματά του στα τρία χρόνια που βρίσκεται εκεί.

Ήταν 4η Ιουλίου 2008όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έφτασε οδικώς από την Θεσσαλονίκη στην Πειραιά και υπέγραψε το τετραετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο Ολυμπιακός. Η μετακίνησή του αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σίριαλ για Έλληνα ποδοσφαιριστή, αφού ο τότε παίκτης του Άρη είχε δεχθεί ασφυκτική πίεση από την διοίκηση των Κίτρινων να ανανεώσει τη συνεργασία του, ενώ στο παιχνίδι είχε μπει και ο Παναθηναϊκός που επίσης ήθελε να τον εντάξει στο ρόστερ του.

«Όχι» στα 1,2 του Ολυμπιακού


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Αβραάμ διανύει την 7η σεζόν του στον Άρη, όπου έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει στο πρόσωπό του έναν εξαιρετικό αμυντικό με δύναμη και ταχύτητα. Και η ώρα που θα ανοίξει τα φτερά του δεν θα αργήσει καθώς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός τον έχουν βάλει στο μάτι.

Οι Πειραιώτες έχουν… ξεμείνει από λύσεις στην άμυνα μετά και το τέλος της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο Ζούλιο Σέζαρ και έχουν από την αρχή, στην πρώτη θέση της λίστας τους τον ελπιδοφόρο κεντρικό αμυντικό. Μάλιστα, κάνουν την πρώτη επίσημη πρότασή τους στις 12 Ιουνίου 2008, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να προσφέρει 1,2 εκατ. ευρώ στον Λάμπρο Σκόρδα.

Η διοίκηση του Άρη απορρίπτει αμέσως την πρόταση των Ερυθρολεύκων και ζητά 4 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται υπερβολικό από την ομάδα του Πειραιά, τη στιγμή που ο Αβραάμ είχε ακόμα μόλις έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Άρη που βλέπει ότι υπάρχει χειροπιαστό ενδιαφέρον για τον παίκτη, τον καλεί να υπογράψει επέκταση της συνεργασίας, ώστε να εξασφαλίσει όσο το δυνατών περισσότερα χρήματα από την πώληση του παίκτη.
Η παραίτηση Μπάγεβιτς λόγω... Αβραάμ
Ο Αβραάμ αρνείται τρεις τέτοιες προτάσεις από την διοίκηση του Άρη και τους ξεκαθαρίζει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Σκόρδας τότε δίνει εντολή στον τότε τεχνικό του Άρη Ντούσαν Μπάγεβιτς να αφήσει εκτός πλάνων τον Αβραάμ (σ.σ. «ούτε θα πουληθεί αλλά ούτε και θα αγωνίζεται»), γεγονός που εξοργίζει τον Σερβοέλληνα τεχνικό που παραιτείται από την τεχνική ηγεσία της ομάδας τονίζοντας ότι δεν ανέχεται υποδείξεις για τους παίκτες του.

«Έθεσα σήμερα το πρωί την παραίτηση μου στην διάθεση της διοίκησης. Ούτε σαν προπονητής, ούτε σαν παλιός παίκτης δεν θα μπορούσα να μην υπολογίζω τον Αβραάμ, να μην είναι μαζί μας και να μην παίζει στα παιχνίδια όπως μου ζήτησαν από την διοίκηση», υποστήριξε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Τζόρβα και 2,2 εκατ. ευρώ δίνει ο Παναθηναϊκός


Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Αβραάμ έχει μπει δυνατά και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προσφέρει στον Άρη 2,2 εκατ. ευρώ και τον Αλέξανδρο Τζόρβα… Ο Ολυμπιακός απαντά άμεσα στην πρόταση του ΠΑΟ, ο οποίος εν των μεταξύ έχει και ως σύμμαχο τον Γιάννη Κόντη που είναι βασικό στέλεχος του Άρη και τάσσετε υπέρ της συμφωνίας με το Τριφύλλι.

Το τηλεφώνημα του Κόκκαλη

Η απάντηση του Ολυμπιακού όμως είναι άμεση και αυτή τη φορά διά στόματος Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος παίρνει προσωπικά την υπόθεση και τηλεφωνεί στον Λάμπρο Σκόρδα, ανεβάζοντας την προσφορά στα 2,5 εκατ. ευρώ, τονίζοντάς του μάλιστα ότι θα λάβει τα χρήματα σε μετρητά!

Ο Παναθηναϊκός πάει για τη ρελάνς ισοφαρίζοντας την προσφορά του Ολυμπιακού έχοντας πάντα στο παιχνίδι και την ανταλλαγή του Αλέξανδρου Τζόρβα. Ο Παπαδόπουλος όμως βρίσκεται ήδη καθ’ οδών για τον Πειραιά με το «ΟΚ» και του Σκόρδα, ο οποίος στέλνει τον παίκτη οδικώς στο Λιμάνι, υπό τη συνοδεία ενός ανδρός της ιδιωτικής εταιρίας security της ΠΑΕ.

Οι υπογραφές πέφτουν και στις 4 Ιουλίου ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτησή του για τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια περίοδο ο Παπαδόπουλος αρχίζει και αποκτά φανέλα βασικού και την Εθνική με την οποία αγωνίστηκε στο Euro 2008 και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι η 3η για τον Αβραάμ στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2009, 2011) και ένα Κύπελλο (2009). Η προσφορά του είναι τέτοια, ώστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον κάλεσε την Μ.Τρίτη και ανανέωσαν πρόωρα (είχε ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο) τη συνεργασία τους ως το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου