Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ: ο σπουδαιότερος αστροφυσικός από την εποχή του Αϊνστάιν

Ο Στίβεν Χόκινγκ αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους, αφού παρα την βαριά κατάσταση της υγείας του (προσβλήθηκε από σπάνια παραλυτική ασθένεια) δεν τον εμπόδισε να παράγει εξαιρετικό έργο,γεγονός που έχει τον κατέστει αντικείμενο θαυμασμού από ειδήμονες και μη.





Ο ΣΤΙΒΕΝ Χόκινγκ γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου 1942. Η ακαδημαϊκή του πορεία ξεκινάει τον Μάρτιο του 1959 όταν κέρδισε υποτροφία στον τομέα των φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ειδίκευση στη φυσική. Μετά την αποφοίτηση του μετακόμισε στο Κέμπριτζ όπου ξεκίνησε τις έρευνες του στον τομέα της κοσμολογίας και της γενικής σχετικότητας.

Το 1963 εισήχθη σε νοσοκομείο για περίθαλψη και εξετάσεις όταν παρατήρησε μείωση στον έλεγχο των κινήσεων του σώματος του. Μετά από σειρά εξετάσεων, η τελική διάγνωση ανέφερε ασθένεια στους νευρώνες του σώματος, γνωστή ως Λου Γκέριγκ.

Οι προβλέψεις των γιατρών δεν έδιναν διάρκεια ζωής καν αρκετή για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του,καθώς τον πληροφόρησαν ότι του απέμεναν 2 χρονια ζωής..Ωστόσο, εκείνος έγινε ένας εξαίρετος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και επίτιμο μέλος του Conville and Cauius College. Από το 1979 έως σήμερα είναι Λουκασιανός καθηγητής Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.

Σήμερα ζει καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα η οποία μέσω ενός υπολογιστή που λειτουργεί με οπτικές ίνες. Κινώντας το δεξί του μάγουλο μπορεί να μιλάει, να συνθέτει ομιλίες, να γράφει εργασίες ή να γράφει e-mail. Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης ραδιοκύματα που του δίνουν έλεγχο στις πόρτες του σπιτιού και του γραφείου του.

Ο καθηγητής Χώκινγκ, γνωστός κυρίως για την θεωρητική εργασία του για μαύρες τρύπες, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη φύση της γένεσης του Σύμπαντος.

Έχει πάμπολλες τιμητικές διακρίσεις. Έλαβε τον τίτλο του "Συνοδού επί τιμής" και είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Επομένως, τα άτομα με ειδικές ανάγκες αξίζουν τον σεβασμό όλων μας και άνθρωποι σαν και αυτοί είναι που μας κάνουν υπερήφανους,διότι δεν το βάζουν κάτω. Αντιθέτως προσπαθούν και κάνουν τα πάντα για να αισθάνονται χρήσιμοι και ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Γράφει: Gianna




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου