Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Χαστούκι στο Περιστέρι, σώθηκε ο Ατρόμητος!!




 Να συγκεντρωθεί στον τελικό του Κυπέλλου μπορεί πλέον ο Ατρόμητος, που από το βράδυ της Κυριακής (10/4) πανηγυρίζει για την εξασφάλιση της παραμονής του στην Σούπερ Λίγκα. Το συγκρότημα του Δώνη νίκησε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-1 και σε συνδυασμό την ήττα του Αστέρα Τρίπολης ξέφυγε πέντε βαθμούς από τους αρκάδες μία αγωνιστική πριν το τέλος της σεζόν. Η ομάδα του Βαλβέρδε από την άλλη, μην βρίσκοντας κίνητρα, δεν εμφανίστηκε ουσιαστικά ποτέ στο γήπεδο και γνώρισε την μεγαλύτερη σε εύρος φετινή του ήττα. Σφακιανάκης, Αναστασάκος και Καμαρά ήταν οι σκόρερ του Ατρομήτου, ενώ ο Μοντέστο είχε προσωρινά ισοφαρίσει για τους ερυθρολεύκους.

Εμεινε στα αποδυτήρια ο ΟλυμπιακόςΤο χειρότερο ίσως ημίχρονο στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο α' μέρος με τον Ατρόμητο, που καιγόταν για τους βαθμούς, να επιβάλλει τον ρυθμό του και να περιορίζει τους ερυθρολεύκους σε ρόλο κομπάρσου. Οι παίκτες του Δώνη ασκούσαν πίεση από ψηλά, μην επιτρέποντας την σωστή ανάπτυξη στον Ολυμπιακού, που έψαχνε με μακρινές μπαλιές από την άμυνα τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς. Αμυντικά είχαν ακόμα περισσότερα προβλήματα, αφού Μέλμπεργκ και Ποτουρίδης έδειχναν να βρίσκονται εκτός αγώνα.


Τρικυμία στην άμυνα, διπλό προβάδισμα ο ΑτρόμητοςΜετά από κάποιες μικροευκαιρίες ο Ατρόμητος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 22'.



Για να γίνει βέβαια αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο λάθος του Ποτουρίδη, που έστρωσε στον Σφακιανάκη και άφησε εκτεθειμένο τον Μέγερι, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο πλασέ του έμπειρου μέσου. Χωρίς να αλλάξει η μορφή του αγώνα, οι παίκτες του Βαλβέρδε κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 34' με κεφαλιά του Μοντέστο, του μόνου, που προσπαθούσε να διασωθεί από το ναυάγιο.



Πριν προλάβουν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα στο 37' όταν ο Αναστασάκος εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Μέγιερι και σκόραρε από κοντά.



Τη χαριστική βολή ο Καμαρά   Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Ολυμπιακό, αφού η χαλαρότητα των παικτών του Βαλβέρδε ήταν η αιτία για να δεχτούν και τρίτο γκολ.

Σκόρερ ήταν ο Καμαρά, που δέχτηκε με χαρά το δώρο, που του έκαναν Μέλμπεργκ και Ποτουρίδης, γράφοντας από κοντά το 3-1 στο 53'. Ο Ρόμενταλ στο 58' είχε μία καλή στιγμή, αλλά η εικόνα των πειραιωτών δεν άλλαζε, καθώς ούτε οι αλλαγές των Φουστέρ και Ριέρα έδειχναν αρκετές για να βελτιωθούν και να κυνηγήσουν την ισοφάριση.
Πανηγυρίζει το ΠεριστέριΕχοντας οι γηπεδούχοι στα χέρια τους το αποτέλεσμα, που ήθελαν, έριξαν κάπως τον ρυθμό τους στο τελευταίο μισάωρο και έριξαν το μεγαλύτερο βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα ώστε να διατηρήσουν το πολυπόθητο τρίποντο. Κάτι που τελικά κατάφεραν με σχετική ευκολία, αφού ο Ιτάνζ δεν απειλήθηκε καθόλου και ο Ατρόμητος με τη νίκη του αυτή εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Πηγή:www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου