Τρίτη 19 Απριλίου 2011

LA Times και NY Times κερδίζουν από δύο βραβεία Πούλιτζερ

enet.gr, (εδώ) 01:56 Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Οι εφημερίδες Los Angeles Times και New York Times τιμήθηκαν φέτος με δύο βραβεία Πούλιτζερ εκάστη.

Η δεκάχρονη Έρικα Μιράντα δείχνει στο φωτογραφικό φακό της Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον τα σημάδια που της άφησαν τρεις πυροβολισμοί την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της. Μία από της φωτογραφίες των Los Angeles Times που κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ 2011. Η Los Angeles Times κέρδισε το βραβείο φωτογραφίας και της κατηγορίας «δημόσιες υπηρεσίες» για σειρά από δημοσιεύματα που αποκάλυψαν πως ορισμένοι πολιτικοί αμείβαν τους εαυτούς τους με μισθούς άνω των 100.000 δολαρίων.
Η New York Times κέρδισε το βραβείο στις κατηγορίες "διεθνή ρεπορτάζ" και "σχολιασμός".
Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης προς τιμήν των καλύτερων στη λογοτεχνία, τη δημοσιογραφία και τη μουσική στις ΗΠΑ.

Τα ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times, που αποκάλυψαν ότι αξιωματούχοι στην πόλη Μπελ της Καλιφόρνια ενίσχυαν τους μισθούς τους από χρήματα φόρων, οδήγησαν σε συλλήψεις ορισμένων πολιτικών.

Η μη κερδοσκοπική διαδικτυακή υπηρεσία ProPublica κέρδισε επίσης το βραβείο «εθνικού ρεπορτάζ». Οι κριτές επικαλέστηκαν τη συνεισφορά του στο να εξηγήσει αμφισβητούμενες πρακτικές της Wall Street που συνέβαλαν στην οικονομική κατάρρευση.

Μεταξύ των νικητών βρέθηκαν επίσης ρεπόρτερ από τις Wall Street Journal, Washington Post και Chicago Sun-Times.

Για πρώτη φορά στην 95ετή ιστορία των βραβείων δεν δόθηκε βραβείο για την κατηγορία «έκτακτες ειδήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου