Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Nokia: «Η Apple μας αντιγράφει»



Μηνύσεις για καταπάτηση σε 46 πατέντες

Nokia μηνύει, ξανά, την Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες με την κατηγορία ότι καταπατά πατέντες με όλα τα προϊόντα της, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, φορητές συσκευές αναπαραγωγής, και υπολογιστές. Αυτή τη φορά, η Nokia αναφέρεται σε επτά πατέντες τις οποίες θεωρεί ότι βασίστηκε η Apple για να δημιουργήσει βασικές λειτουργίες στα προϊόντα της, όπως λειτουργικά συστήματα με δυνατότητα multitasking, συγχρονισμό δεδομένων, την εύρεση θέσης, την ποιότητα κλήσεων και τη χρήση αξεσουάρ Bluetooth.

Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, ο αρμόδιος φορέας στις ΗΠΑ, United States International Trade Commission, απέρριψε ανάλογες κατηγορίες της Nokia. H Nokia επιφυλλάσσεται να εξετάσει την αιτιολογημένη απάντηση για να αποφασίσει την επόμενη κίνησή της. Το 2010 η Nokia είχε επίσης κατηγορήσει την Apple για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών της σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, και Ολλανδία με τα iPhone, iPad και iPod touch. Ανάλογες μηνύσεις είχαν προηγηθεί ακόμα παλαιότερα, στις οποίες είχε η απαντήσει η Apple επιστρέφοντας τις κατηγορίες.

Έτσι, η Nokia έχει συγκεντρώσει τα τελευταία δέκα χρόνια, πριν ακόμα κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone, μηνύσεις εναντίον της Apple που αφορούν 46 πατέντες. «Η Nokia είναι ένας κορυφαία καινοτόμος εταιρεία σε τεχνολογίες απαραίτητες για τη δημιουργία βέλτιστων φορητών συσκευών και η Apple πρέπει να σταματήσει να βασίζεται σε αυτές για τα δικά της προϊόντα».

Οι δικαστικές διαμάχες, οι οποίες σημειώνει το Associated Press, δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των προϊόντων, συνεχίζονται εν μέσω διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού στην αγορά των λεγόμενων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Η Nokia υποστηρίζει ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 43 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα ώστε να δημιουργήσει ένα από τα πλέον εκτενή χαρτοφυλάκια με ευρεσιτεχνίες στην βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, στο οποίο περιλαμβάνονται 10.000 οικογένειες ευρεσιτεχνιών.


Associated Press

1 σχόλιο:

  1. Ρε μαστόρια εννοείται! Η Nokia έχει τα σκύπτρα! απλά η apple τα πειράζει λίγο και μας λέει διάφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή