Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

WikiLeaks vs Obama: ?

Το τραγούδι για τον Μάνινγκ διέκοψε ομιλία του Ομπάμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 21 Απριλίου 2011
ta nea.gr (εδώ) Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2011 22:49

Υποστηρικτές του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του στρατιώτη που φέρεται να παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks αμερικανικά απόρρητα έγγραφα, διέκοψαν θορυβωδώς εκδήλωση Δημοκρατικών στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Σαν Φραντσίσκο.
Όπως ανέφεραν οι δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο στην περιοδεία του, ο Ομπάμα είχε ξεκινήσει την ομιλία του ενώπιον 200 Δημοκρατικών που είχαν συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο της πόλης για μια εκδήλωση συγκέντρωσης δωρεών, όταν μία γυναίκα τον διέκοψε.
Η ίδια και οι δέκα συνδαιτυμόνες της άρχισαν να τραγουδούν ένα τραγούδι, οι στίχοι του οποίου αναφέρονταν στο στρατιώτη Μάνινγκ που «βρίσκεται μόνος σε ένα κελί».
Κατόπιν ύψωσαν πανό με τη φράση «Απελευθερώστε τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ», μαζί με φωτογραφίες του νεαρού κρατούμενου.
«Ήταν ωραίο»

Η γυναίκα που πρωτοστάτησε στο επεισόδιο απομακρύνθηκε από την αίθουσα από μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών ενώ δύο άλλα άτομα αποχώρησαν μόνα τους.
«Ήταν ωραίο τραγούδι», σχολίασε ο Ομπάμα προσθέτοντας, φανερά ενοχλημένος, ότι «στα δυόμισι χρόνια (της προεδρίας του) η αλλαγή αποδείχτηκε δυσκολότερη απ' ότι προβλεπόταν».
Ο Μάνινγκ φέρεται να παρέδωσε στο WikiLeaks στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και χιλιάδες διπλωματικά τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου