Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η ΑΕΚ 5-0 σε φιλικό στη Σλοβενία

Αν και δεν μπορούν να βγουν αξιόπιστα συμπεράσματα, θετικό ήταν το δείγμα που άφησε η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό επί σλοβενικού εδάφους. Νίκησε με 5-0 την γ' κατηγορίας Οντράντσι με τον νεοαποκτηθέντα Ισπανό Χοσέ Κάρλος να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, παίζοντας πίσω από τον επιθετικό.

Χωρίς βασικά κομμάτια της ενδεκάδας της (Γκούντιονσεν, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Ντιόπ), η ΑΕΚ έτρεξε αρκετά με τον Χοσέ Κάρλος να εντυπωσιάζει με την υψηλή τεχνική του κατάρτιση. Σέντερ φορ έπαιξε ο Μπέλεκ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτός που άφησε υποσχέσεις στην κορυφή της επίθεσης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Νικόλτσης.

Το πρώτο γκολ της χρονιάς για την ΑΕΚ, έστω και σε ανεπίσημο φιλικό πέτυχε στο 32' με ατομική προσπάθεια ο Χοσέ Κάρλος. Στο 50' ο Νικόλτσης εκμεταλλεύτηκε λάθος, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 2-0. Στο 63' από πάσα του Νικόλτση, ο Γκερέιρο από κοντά πέτυχε το τρίτο γκολ. Στο 69' μετά από συνδυασμό με τον Γκέντσογλου-Νικόλτση ο Λεονάρντο (ΦΩΤΟ) έκανε το 4-0. Στο 70' ανατράπηκε ο Μπερνς και με πέναλτι ο Καφές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

“Δεν με απασχολεί το αποτέλεσμα σε τέτοιους είδους αγώνες. Με ενδιαφέρει περισσότερο η καλή δουλειά για να φτάσουμε σε καλή κατάσταση. Αυτό που κρατάω είναι η καλή συμπεριφορά, η διάθεση των παικτών να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα παρόλο που σε μερικές στιγμές η πίεση δεν ήταν τόσο αποτελεσματική. Εννοείται ότι φάνηκε η κούραση, είναι βαριά τα πόδια. Στο δεύτερο ημίχρονο επειδή έβρεξε και λίγο η μπάλα έτρεχε πιο γρήγορα και έγινε πιο απολαυστικό το παιχνίδι και απέκτησε ταχύτητα. Δεν είμαστε όμως αποτελεσματικοί, σίγουρα πιέσαμε πολύ αλλά κάναμε λάθη στις πάσες ένα πρόβλημα που είχαμε και πέρσι. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο σαν ομάδα. Έχουμε διάθεση και ενθουσιασμό αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στον αγωνιστικό χώρο.” δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός προπονητής ρωτήθηκε και για τη μετεγγραφή Γκούντγιονσεν: “Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και η προσωπικότητα του βοηθάει στο πρεστίζ της ΑΕΚ.”

Ενδεκάδα ΑΕΚ α' ημιχρόνου:
Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Καράμπελας, Μανωλάς, Χέλγκασον, Γκέντσογλου, Κλωναρίδης, Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος, Κατσέτης, Μπέλεκ.

Ενδεκάδα ΑΕΚ β' ημιχρόνου: Μοσχονάς, Κοντοές, Εγγλέζου, Αγκιριμπά, Χέλγκασον, Μάκος, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Μπερνς, Γκερέιρο, Νικόλτσης.



Πηγή:enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου