Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Sagrada Familia: Εμπρησμός στο σύμβολο της Βαρκελώνης

enet.gr, (εδώ) 13:11 Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εμπρησμός στη Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης


Τελευταία ενημέρωση:
Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί η βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, στη βορειοανατολική Ισπανία, εξαιτίας πυρκαγιάς.

 

      Περίπου 3.000-4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό ή κοντά στη βασιλική τη στιγμή του συμβάντος. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε γρήγορα και δεν υπήρξαν τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
     "Υπήρξε περισσότερο καπνός παρά φωτιά, η πυρκαγιά ήταν λιγότερο σοβαρή από ό,τι θεωρήσαμε την αρχή", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της πόλης, διευκρινίζοντας ότι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Παρόλα αυτά, το απόγευμα αξιωματούχοι έκαναν λόγο για σημαντικές ζημιές. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι έχει καταστραφεί ο προθάλαμος της βασιλικής, κάηκαν έπιπλα, ενώ ο καπνός μαύρισε τους τοίχους της κρύπτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ένωσης της Σαγράδα Φαμίλια, Ζοάν Ριγκόλ, στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό και ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, χαρακτηρίσθηκε "ανισόρροπος".
Πρόκειται για έναν 65χρονο άστεγο που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έβαλε φωτιά σε ιερατικά ενδύματα στον προθάλαμο της εκκλησίας. Τουρίστες τον εμπόδισαν να διαφύγει.
Η υπό κατασκευή εδώ και 128 χρόνια Σαγράδα Φαμίλια, έργο του αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί (1852-1926), αφιερώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον πάπα Βενέδικτο XVI. Είναι το σύμβολο της Βαρκελώνης και το μνημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου