Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΕΠΟ:15νθήμερη...άδεια...στο ποδόσφαιρο

Προσωρινό «λουκέτο» (15 ημερών) έβαλε η ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο με τη στήριξη της Σούπερ Λίγκας. Ο Σ. Πιλάβιος ζήτησε πάλι διάλογο όλων των αρμόδιων φορέων του αθλητισμού και της πολιτείας, για να παρθούν (πάλι) νέα μέτρα ώστε να καθαρίσει ο χώρος...


Ο Σ. Πιλάβιος έριξε χθες τις δικές του κορόνες...Με συντριπτική πλειοψηφία (49 υπέρ, 7 κατά και 1 παρών) η γενική συνέλευση της ΕΠΟ υπερψήφισε την πρόταση του προέδρου της, Σοφοκλή Πιλάβιου, για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της! Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί καμία επιτροπή της ομοσπονδίας και δεν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ Β'και Γ' Εθνικής κατηγορίας. Αντίθετα θα διεξαχθούν κανονικά τα ματς της εθνικής ομάδας με Μάλτα και Εκουαδόρ.


Το «λουκέτο» θα είναι διάρκειας δύο εβδομάδων και θα αρχίσει διάλογος με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για το τι πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να βγει από τον «βούρκο» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παρελθόν όμως έχει δείξει ότι δεν γίνεται τίποτα ουσιαστικό και τέτοιες κινήσεις φαντάζουν περισσότερο επικοινωνιακά τρικ. Ενδεχομένως, θα έχουμε ένα ακόμη πυροτέχνημα...


«Δώσαμε ένα περιθώριο 15 ημερών για να μπορέσουν να γίνουν όλες αυτές οι συναντήσεις. Πρέπει επιτέλους μόνοι μας να πούμε την αλήθεια. Οταν πούμε την αλήθεια θα πάμε όλοι καλύτερα», δήλωσε ο Πιλάβιος μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Μέσα στην περίοδο όμως έγιναν πολλές συναντήσεις και ατελείωτες συζητήσεις για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και χθες η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ομως, αυτές οι αποφάσεις αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας, προκειμένου να αρχίσει ένας νέος κύκλος επαφών. Γι' αυτό μάλλον πρέπει να κρατάμε και πάλι μικρό καλάθι...


Η Σούπερ Λίγκα συμφώνησε με την πρόταση Πιλάβιου, αφού το 15ήμερο της αναστολής δεν προκαλεί ζημιά στις ομάδες που θα αγωνιστούν του χρόνου στην Ευρώπη, εκεί όπου τα λεφτά είναι πολλά. Αν πάντως δεν αλλάξει κάτι ριζικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενδέχεται να παραιτηθεί...


Σε δραματικούς τόνους ήταν η τοποθέτηση του Πιλάβιου στο ξεκίνημα της συνέλευσης: «Από Δευτέρα πρέπει να κλείσουμε, αν θέλουμε το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί! Ή θα γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα πεθάνει. Θέσαμε ως πρώτο μας μέλημα την κάθαρση με απώτερο στόχο την ισοτιμία και την ισονομία για όλους. Αντ' αυτού, όμως, αυτό που βρήκαμε ως ομοσπονδία απέναντί μας ήταν εμπόδια, απειλές, ύβρεις, λοιδορίες, στοχοποίηση ανθρώπων και θεσμών».


Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πιλάβιος μίλησε ακόμη:


* Για τις αδειοδοτήσεις: «Αν και προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε για τη σκληρότητα των κριτηρίων τόσο τη Super League όσο και την Ενωση Β'-Γ' Εθνικής, αυτές δεν μας άκουσαν».


* Για τις πλαστές ενημερότητες: «Η ίδια η ομοσπονδία αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα στη δική της λειτουργία. Απομάκρυνε τον υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και άρχισε έλεγχο. Ο,τι και αν γίνει η έρευνα θα ολοκληρωθεί και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν όπως πρέπει».


* Για τη βία: «Η ΕΠΟ έπρεπε και πρέπει ακόμη να συγκρουστεί με συμφέροντα, κατεστημένα που δρουν στο εσωτερικό του ποδοσφαίρου χρόνια τώρα. Κι όλα αυτά εν μέσω απειλών και αγωγών. Δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε».


* Για τα «στημένα» ματς: «Η ΕΠΟ είναι αυτή που, για να σπάσει το απόστημα και να αποκαλυφθεί το κύκλωμα, τροφοδοτεί διαρκώς με στοιχεία την Εισαγγελία».


Στον επίλογο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είπε: «Καλούμε, λοιπόν, όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν. Αυτό των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, της εξάρτησης από τους πολιτικούς, των "στημένων" αγώνων και της βίας; Ή μήπως προτιμούν αυτό που προτείνουμε εμείς; Ενα ποδόσφαιρο στηριγμένο σε θεσμούς και κανόνες, σε αξιοπιστία, ηθική, χωρίς υπόγειες διαδρομές».


Πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου