Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Α1 μπάσκετ:Πέφτει ο Ηλυσιακός,σώζεται η ΑΕΚ!

γράφει η Δήμητρα Ντούρμα


Θεαματική ανατροπή των δεδομένων στην Α1 του μπάσκετ, καθώς με σημερινή απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, έγινε δεκτή η προσφυγή της ΑΕΚ και ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παραμένει στη μεγάλη κατηγορία η “Ένωση”, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να τραβήξει αρκετά στις δικαστικές αίθουσες με τη δεδομένη αντίδραση της ομάδας των Ιλισίων που προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ.v


Η εκδίκαση ξεκίνησε το πρωί, με την ΑΕΚ να εκπροσωπείται από τους Μπάμπη Καραμανλή, Δημήτρη Καρβέλα, Σωκράτη Λαμπρόπουλο και τον Ηλυσιακό από τους Ανδρέα Παπαντωνίου, Θανάση Δούνη, Νίκο Πετράτο και Σάκη Καρύδα την πλευρά του Ηλυσιακού.


Μετά το τέλος της εκδίκασης ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΑΕΚ Σωκράτης Λαμπρόπουλος, δήλωσε ότι η ΑΕΚ κατέθεσε μία σειρά εγγράφων από το 2005 έως σήμερα που αποδεικνύουν ότι ο μάνατζερ παικτών Τάσος Δελημπαλταδάκης είναι ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηλυσιακός, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο. Επίσης, τόνισε ότι ο Θεόδωρος Καρατζάς, που φέρεται να είναι πρόεδρος του Ηλυσιακού, «ουσιαστικά είναι υπάλληλος του Δελημπαλταδάκη».


Από την πλευρά του ο Ηλυσιακός, που θα κάνει προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ, μέσω του δικηγόρου του Νίκου Πετράτου αντέκρουσε τις κατηγορίες της ΑΕΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά που λέει η ΑΕΚ για τον Τάσο Δελημπαλταδάκη, εκτός του ότι δεν ισχύουν, είναι καθυστερημένα χρονικά. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και ο Ηλυσιακός δεν μπορεί να αποβληθεί».


Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, που δικαίωσε την ΑΕΚ και ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο Τάσος Δελημπαλταδάκης είναι ο ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, αναφέρει: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».


Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι η βαθμολογία (από τη μέση και κάτω) δεν επικυρώνεται, ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και πιθανότατα η ΑΕΚ θα τον αντικαταστήσει (είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει ο ΕΣΑΚΕ).


Ηλυσιακός: Οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα

Στο ΑΣΕΑΔ θα προσφύγει η ΚΑΕ Ηλυσιακός, η οποία με ανακοίνωσή της επιτέθηκε ευθέως στον αθλητικό δικαστή. «Οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα» αναφέρουν οι άνθρωποι της ομάδας των Ιλισίων, οι οποίοι παράλληλα καλούν τους οπαδούς να μην προβούν σε ακρότητες που μπορούν να βλάψουν την ομάδα.

Η ανακοίνωση:

«Οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα… Αυτό που κατέκτησε ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, με ιδρώτα και αίμα, κάποιοι επιχειρούν να το κερδίσουν στις δικαστικές αίθουσες, με μία απόφαση-μνημείο ενός ανθρώπου που προφανώς αγνοεί το νόημα του αθλητισμού ή έπεσε θύμα πλάνης.

Η ΚΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα φτάσουμε μέχρι την άκρη του κόσμου για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να αποδοθεί η πραγματική δικαιοσύνη. Όχι αυτή που καταργεί την προσπάθεια των παικτών ελαφρά την καρδία. Το ΑΣΕΑΔ είναι το επόμενο βήμα...

Μέχρι τότε, καλούμε τον κόσμο του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, παρά την οργή και την αγανάκτηση του, να επιδείξει ψυχραιμία και σύνεση και να μην παρασυρθεί σε ενέργειες που θα βλάψουν την ομάδα. Δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει δεύτερο έγκλημα με θύμα τον ΗΛΥΣΙΑΚΟ.

Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ κατέκτησε την παραμονή του μέσα στο γήπεδο. Γι’αυτό νιώθουμε ότι έχουμε στο πλάι μας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων και των ανθρώπων του μπάσκετ που κατά γενική ομολογία παραδέχτηκαν ότι η ομάδα μας ήταν από τις καλύτερες της κατηγορίας.

Όσοι λοιπόν αποφάσισαν να τυλίξουν τον ιδρώτα των παικτών μας σε μια κόλλα χαρτί και να την πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων, θα νικηθούν. Η αλήθεια θα λάμψει. Αυτά προς το παρόν».


Κανονικά τα πλέι οφ της Α1

Κανονικά θα διεξαχθούν τα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ. Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αποφασίστηκε να επικυρωθεί κατά το... ήμισυ η βαθμολογία! Έτσι, η σειρά των ομάδων στις θέσεις 1-8 δεν θα αλλάξει, ενώ για τις πιο κάτω θέσεις (και φυσικά για το αν θα υποβιβαστεί η ΑΕΚ ή ο Ηλυσιακός) θα αποφασίσει το ΑΣΕΑΔ.

Οι ομάδες που ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας ήταν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Πανελλήνιος, ο Κολοσσός, το Περιστέρι, ο Ίκαρος Καλλιθέας, η ΑΕΚ, το Μαρούσι, η Καβάλα και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ. Αρνητικές ήταν οι ψήφοι του Ηρακλή, του Ηλυσιακού, του Πανιωνίου και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Δεν παραβρέθηκαν στη διαδικασία οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Άρη.

Όσες ΚΑΕ ψήφισαν θετικά, αποποιήθηκαν παράλληλα κάθε δικαιώματος να προσφύγουν μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Να πειθαρχήσουν στην απόφαση υποχρεούνται οι ομάδες που απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.



πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου