Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ελεύθερη κατασκήνωση και πάλι στην παρανομία!

γράφει η Δήμητρα Ντούρμα.


Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει.Οι περισσότεροι προετοιμάζουν τις διακοπές τους...όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα περάσουν τις ημέρες του καλοκαιριού σε κάποιο ξενοδοχείο σε κάποιο νησί ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της αρεσκείας τους.Παρόλα αυτά,πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν για ακόμη μια φορά τη μαγεία της ελεύθερης κατασκήνωσης.


Ρίχνοντας μια ματιά στην enet.gr λάβαμε την εξής ενημέρωση:Η ελεύθερη κατασκήνωση δεν πρόκειται να αποποινικοποιηθεί, σύμφωνα με έγγραφο του Χρ. Παπουτσή που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.



"Ύστερα από στάθμιση των επιπτώσεων και των κινδύνων που εγκυμονεί η ελεύθερη κατασκήνωση, για το περιβάλλον αλλά και για τους ίδιους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο επιτελεί πρωτίστως μια λειτουργία προληπτική και προστατευτική εννόμων αγαθών, τα οποία είναι μείζονος σπουδαιότητας, φρονούμε ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίησή του", ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Δήλωσε ότι ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου και η πρόληψη της οικολογικής επιβάρυνσης και καταστροφής και πρόσθεσε ότι η ελεύθερη κατασκήνωση συνδέεται και με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, αλλά και με κινδύνους εγκληματικών πράξεων σε βάρος των κατασκηνωτών, όπως ληστείες, κλοπές και πρόκληση σωματικών βλαβών.



Ο Χρ. Παπουτσής διευκρίνισε, πάντως, ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την όποια τροποποίηση της νομοθεσίας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.


Σημειώνεται ότι όσοι κατασκηνώνουν σε κοινόχρηστους χώρους κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη και επιβολή προστίμου έως 150 ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου